avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare

Am urmatoarea problema. Un angajat si-a depus la pensii dosarul de pensionare, dar nu a primit inca decizia. Problema e ca el nu mai vrea sa continue lucrul si a cerut incetarea contractului de munca cu acordul partilor.
1. Este ok sa-i inchei contractul cu acordul partilor?
2. El din ce moment va primi pensia de la data incetarii contractului de munca s-au de la data deciziei?
3. Nu-l va afecta intr-un fel faptul ca i se desface contractul de munca cu acordul partilor, pt ca nu pot sa i-l inchid cu pensionare deoarece nu are inca decizia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:15, 1 Martie 2015
1. Daca a solicitat incetarea c.i.m., inainte de a primi decizia de pensioanre , atunci acest lucru este posibil.

2. Pensia o va primi de la data indeplinirii conditiilor de pensionare.

3. Nu-i afecteaza dreptul la pensie ,faptul ca a solicitat incetare c.i.m. inainte de a i se comunica decizia de pensionare.

4. Despre ce fel de pensie este vorba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contractului in cazul pensionarii cu gradul ii de invaliditate delia25 delia25 Buna ziua! Am un angajat care a avut incepand cu luna februarie pana in 27.08.2010 concediu medical. In data de 02.09.2010 am primit \"Decizia asupra ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. la pensia anticipata Raptor_40 Raptor_40 Aparitia Legii 49/2010 a reglementat un termen (cu 30 zile inainte de data indeplinirii conditiilor de pensionare se pot depune dosarele atat la pensia pentru ... (vezi toată discuția)
Nou contract la data pensionari ContSters13909 ContSters13909 Sunt administrator la o asociatie si in sept indeplinesc varsta de pensionare. Cnf art 56 d din codul mci CIM inceteaza de drept. Cum se procedeaza la acea ... (vezi toată discuția)