Detin un teren in centrul unei statiuni turistice. Anul trecut, Primaria a amplasat niste casute pentru comercianti lipite de zidul meu, pe toata lungimea acestuia, pe latura din fata. Casutele sunt amplasate pe perioada nedeterminata, cred, pentru ca nu au fost ridicate nici in extrasezon. Va intreb daca este legala aceasta amplasare. Mentionez ca zidul se invecineaza cu strada principala, deci casutele sunt amplasate in strada, dar nu este nici un spatiu de trecere intre ele si zidul meu, facand foarte greu accesul la proprietate. Este de facut ceva in acest caz?
Aceste construcții v-au blocat accesul la proprietatea d-voastră în sensul că au blocat poarta, ușa sau chiar drumul care duce la intrare?
Căsuțele am înțeles, sunt plasate pe domeniul public . Solicitați primăriei informații asupra AC de care dispun respectivele căsuțe,și HCJ prin care a fost stabilită ridicarea acestor construcții, printr-o cerere potrivit dreptului la inf. publice- L.544/2004.
Atenție- terenul domeniul statului se poate concesiona pentru construcții numai de interes public-L.50/1991 art. . 13-16 actualizată în 2014
Drum servitute
ADOCATA
Am construit o casa pe un teren infundat avand o deschidere de 7,5ml pe una din laturi cu un teren ce apartine primariei. Din planurile de situatie la ... (vezi toată discuția)