avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata unei daune morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata unei daune morale

Buna ziua,am fost condamnat la 2 ani si 6 luni cu suspendare pentru vatamare corporala grava si plata unei daune morale de 5000 de lei pe langa cheltuielile de judecata si spitalizare. Peste cateva luni urmeaza sa termin perioada de suspendare si as dori sa optez pentru reabilitare. Intrebarea mea este: daca am platit toate cheltuielile aferente procesului mai putin dauna morala(intrucat victima s-a mutat din tara si nu ma mai contactat in niciun fel) ce se va intampla cu aceasta dauna, si ce se va intampla daca nu o platesc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel8504 , utilizator 14:56, 6 Martie 2015
In principiu ar fi trebuit sa opereze revocarea suspendarii. Daca nu s-a intamplat asta pana acum. nu cred ca se va mai intampla.
Pentru reabilitare, scrie in lege ca trebuie sa platiti toate obligatiile civile. Nu cred insa ca va fi un impediment si va veti putea reabilita.
Va multumesc, si am inteles ca e exclus sa am orice bun pe numele meu atata timp cat nu achit datoria,asa este?
Asa este, dar daca nu platiti, se revoca suspendarea si va da cu executare.
Va multumesc din nou!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale dinu_dan dinu_dan Buna ziua, am avut un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane. Dupa mult timp pierdut prin instanta, m-au scos vinovat si m-au ... (vezi toată discuția)
Plata despagubiri VLADMACRON VLADMACRON Buna ziua. Am urmatoarea problema: in urma cu 3 ani am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare si 2 ani de incercare, precum si la plata onorariului ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare - modalitati de plata mario999 mario999 Buna ziua ma numesc Mario am 17 ani si de curand am fost eliberat sub supraveghere mai precis am primit 2 ani cu incercare si 1 an cu executare.Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)