avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martor proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martor proces verbal

buna ziua
am parcat masina , a venit pol rutiera si a dispus ADP ului blocarea rotii
Pe procesul verbal (pe care nu l-am semnat ) este pus martor angajatul ADP ului ( cel care bloca roata )
Este corect ?
Am sanse sa anulez acest P V

multumesc
Cel mai recent răspuns: adrian10 , utilizator 16:05, 17 Iunie 2009
Martorul a semnat procesul verbal numai pentru faptul ca ati refuzat dvs. semnarea lui. Daca sunt sau nu motive de anulare a procesului verbal, este greu de spus. Consultati un avocat, care poate sa constate deca nu cumva sunt motive de nulitate absoluta. Daca ati parcat in loc nepermis, sau unde era interzisa stationarea, nu vad cum s-ar putea anula....
daca nu sunteti de acord cu procesul verbal , il puteti contesta in max 15 zile de la primirea lui.

Exista poze?...am patit-o si eu o data si cei de la ADP mi-au aratat poze :((
Ar trebui sa verificati daca este semnat sau nu de catre un martor, altul decat agentul constator....cu toate ca ADP-ul cand blocheaza roti, face si fotografii ale autoturismului. In cazul in care ajungeti in instanta solicitati inlocuirea sanctiunii amenzii cu sanctiunea avertismentului.

martorul nu ar trebui sa fie ''strain cauzei ''...? poate fi martor spre exemplu un alt politist ...? sau angajatul care aplica sanctiunea blocarii rotii ???
Potrivit art. 19, al.2 din OG 2/2001, "Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator". In speta agentul constataor este politistul, iar martorul nu este un alt agent constatator ( un alt politist) ci un angajat al altei persoane juridice .
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal adrian10 adrian10 Buna ziua Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Proba foto pneuros pneuros Am parcat neregulamentar, dupa cum imi spunea agentul constatator din pol comunitara eu am refuzat sa semnez procesul , el a facut cateva poze . Poate folosi ... (vezi toată discuția)