avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Durata maxima contract de comodat pentru sediu social
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Durata maxima contract de comodat pentru sediu social

Buna ziua,

Exista o perioada maxima pe care se poate incheia un contract de comodat in vederea stabilirii sediului social al unei SRL?
Pe un blog de contabilitate se sustine ca este maxim 3 ani si ca asa scrie in codul civil; am cautat in cod si nu am gasit aceasta limitare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:05, 2 Martie 2015
Intr-adevar, NCC nu prevede un termen ptr.contr.de comodat, este bine insa,sa precizati un termen Daca nu se prevede un termen ptr.restituirea bunului, sunt aplicabile preved.art.2.155 NCC.Restituirea bunului.Art.2.155-(1)[/b]"Comodatarul este obligat sa inapoieze bunul la implinirea termenului convenit sau,in lipsa de termen,dupa ce s-a folosit de bun potrivit conventiei.
(2) Daca termenul nu este convenit si fie contractul nu prevede intrebuintarea pentru care s-a imprumutat bunul,fie intrebuintarea are un caracter permanent,comodatarul este obligat sa inapoieze bunul la cererea comodantului."
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.
Va avea un terman insa doresc sa fie mai mare, gen 5 -6 ani, iar in aceasta perioada sa nu ma trezesc cu vreo surpriza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind un contract, durata depinde de înțelegerea părților, chiar dacă este vorba de un sediu. deci poate fi încheiat și pe durată nedeterminată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract comodat sediu societate sterea sterea Buna ziua, anul trecut in noiembrie am facut un contract de comodat ptr o societate nou infiintata, al carei administrator este cetatea moldovean, fiind-u-mi ... (vezi toată discuția)
Comodat este sigur? ContSters42601 ContSters42601 Hristos a inviat! Doresc sa achizitionez o masina de la o persoana dar sa o folosesc pe numele sau ca sa nu platesc taxa de mediu. 1.Daca inchei un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament inchiriat cu comodat bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate vinde un apartament care are un contract de comodat incheiat cu o firma, adica firma respectiva are sediul ... (vezi toată discuția)