avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Anulare contract comodat sediu societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Anulare contract comodat sediu societate

Buna ziua,
anul trecut in noiembrie am facut un contract de comodat ptr o societate nou infiintata, al carei administrator este cetatea moldovean, fiind-u-mi de asemenea prietena. Societatea are ca obiect principal de activitate vanzari ambulante, in afara spatiilor comerciale. Persoana in cauza se ocupa cu produse Amway. Acum problema mea este ca nu imi pot plati impozitul, ptr ca dupa depunerea actelor ei spun ca reiese clar ca eu as defasura activitate la adresa. Neintelegandu-ma cu administratorul societatii de a achita diferenta de impozit stabilita de cei de la primarie m-am hotarat sa anulez acst contract de comodat,anuntand in prealabil administratorul societatii de intentiile mele, fapt ptr care m-a amenintat ca ma da in judecata ca il las fara sediu social, si ca asta atrage radierea societatii. Ar fi posibil asa ceva? Apartamentul este girat bancii, ptr ca am un credit imobiliar, contractul este facut sub supravegherea bancii si nu are scadenta. Cum pot proceda? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
sterea, utilizator
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:26, 30 Ianuarie 2016
cod civil - ref. contractul de comodat (imprumut de folosinta)
Art. 2.155 - Restituirea bunului

(1) Comodatarul este obligat sa înapoieze bunul la împlinirea termenului convenit sau, în lipsă de termen, după ce s-a folosit de bun potrivit convenţiei.

(2) Dacă termenul nu este convenit şi fie contractul nu prevede întrebuinţarea pentru care s-a împrumutat bunul, fie întrebuinţarea are un caracter permanent, comodatarul este obligat să înapoieze bunul la cererea comodantului.

Art. 2.156 - Restituirea anticipată

Comodantul poate cere restituirea bunului înainte de momentul prevăzut la art. 2.155 alin. (1) atunci când are el însuşi o nevoie urgentă şi neprevăzută de bun, atunci când comodatarul decedează sau atunci când acesta îşi încalcă obligaţiile.

Art. 2.157 - Titlul executoriu

(1) În ceea ce priveşte obligaţia de restituire, contractul de comodat încheiat în formă autentică sau printr-un înscris sub semnătură privată cu dată certă constituie titlu executoriu, în condiţiile legii, în cazul încetării prin decesul comodatarului sau prin expirarea termenului.

(2) Dacă nu s-a stipulat un termen pentru restituire, contractul de comodat constituie titlu executoriu numai în cazul în care nu se prevede întrebuinţarea pentru care s-a împrumutat bunul ori întrebuinţarea prevăzută are un caracter permanent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament inchiriat cu comodat bgdan bgdan Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate vinde un apartament care are un contract de comodat incheiat cu o firma, adica firma respectiva are sediul ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gheciu gheciu In cadrul carei institutii se incheie un contract de comodat intre doua parti? (vezi toată discuția)
Comodat este sigur? ContSters42601 ContSters42601 Hristos a inviat! Doresc sa achizitionez o masina de la o persoana dar sa o folosesc pe numele sau ca sa nu platesc taxa de mediu. 1.Daca inchei un ... (vezi toată discuția)