O sa fiti invitat sa dati o declaratie ,in care veti explica cum s-au intamplat lucrurile.Faptul ca ati cooperat acceptand sa se faca constatarile in domiciliul dumneavoastra,ca ati recunoscut prejudiciul si l-ati achitat,sunt elemente care va favorizeaza .Argumente de genul,tentatii,iarna,frigul, saracia,insa nu.Fapta recunoscuta e pe jumatate iertata ,se spune, dar trebuie parcursa o procedura care sa clarifice lucrurile juridic.Asta ar fi o prima etapa,A doua ar fi trimiterea in judecata.v-ar ajuta mult un avocat,care sa consulte dosarul si sa va faca o aparare.Fara acest lucru e greu de dat alte sfaturi.Succes!
Pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.
Judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, doar atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata.
La termenul de judecata, instanta intreaba pe inculpat daca solicita ca judecata sa aiba loc in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, pe care le cunoaste si le insuseste, procedeaza la audierea acestuia si apoi acorda cuvantul procurorului si celorlalte parti. Instanta de judecata solutioneaza latura penala atunci cand, din probele administrate, rezulta ca faptele inculpatului sunt stabilite si sunt suficiente date cu privire la persoana sa pentru a permite stabilirea unei pedepse.
Daca pentru solutionarea actiunii civile se impune administrarea de probe in fata instantei, se va dispune disjungerea acesteia.
In caz de solutionare a cauzei prin aplicarea alin. 1, dispozitiile art. 334 si 340-344 se aplica in mod corespunzator.
Instanta va pronunta condamnarea inculpatului, care beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii, si de reducerea cu o patrime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei amenzii.
In caz de respingere a cererii, instanta continua judecarea cauzei potrivit procedurii de drept comun.
Succes.
Dar despre inlaturarea raspunderii penale ce se stie?
Politistul care instrumenteaza dosarul sustine ca faptul ca am platit pagubele, CEZ-ul nu m-a debransat de la retea nici macar un minut, se poate considera ca CEZ-ul se declara multumit si astfel se poate considera impacare iar raspunderea penala inlaturata. Este prevazuta in noul cod penal inlaturarea raspunderii penale prin impacare?
Si daca da pot beneficia de asa ceva?
Multumesc!
Este prevazuta impacarea, mai este posibil daca nu va impacati, ca procurorul sa renunte la urmarire penala, personal cred ca asta se va intampla.