avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost prins furand curent. Ce se intampla mai ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost prins furand curent. Ce se intampla mai departe?

Anul trecut 8.01.2014 am fost prins furand curent de catre angajatii CEZ.
Precizez ca au fost doar angajatii CEZ care spuneau ca au venit in urma unei reclamatii
Au verificat, au gasit ce era de gasit, s-a intocmit proces verbal si au plecat.
Azi, adica la mai mult de un an ne-am trezit cu masina politiei la poarta cum ca a ajuns la ei dosarul de cercetare penala
Anul trecut in luna februarie a venit de la CEZ o factura cu o suma mare pe care am achitat-o in termen de 15 zile si care banuiesc ca reprezenta prejudiciul calculat in urma inventarierii aparatelor electrice din locuinta
Mentionez ca nu ne-am opus controlului pentru ca am realizat ca am fost turnati iar ceea ce doream sa intreb ce se poate intampla acum la mai mult de un an distanta.
Astept sfaturi si va multumesc anticipat!
O sa fiti invitat sa dati o declaratie ,in care veti explica cum s-au intamplat lucrurile.Faptul ca ati cooperat acceptand sa se faca constatarile in domiciliul dumneavoastra,ca ati recunoscut prejudiciul si l-ati achitat,sunt elemente care va favorizeaza .Argumente de genul,tentatii,iarna,frigul, saracia,insa nu.Fapta recunoscuta e pe jumatate iertata ,se spune, dar trebuie parcursa o procedura care sa clarifice lucrurile juridic.Asta ar fi o prima etapa,A doua ar fi trimiterea in judecata.v-ar ajuta mult un avocat,care sa consulte dosarul si sa va faca o aparare.Fara acest lucru e greu de dat alte sfaturi.Succes!
Pana la inceperea cercetarii judecatoresti, inculpatul poate declara personal sau prin inscris autentic ca recunoaste savarsirea faptelor retinute in actul de sesizare a instantei si solicita ca judecata sa se faca in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.

Judecata poate avea loc numai in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, doar atunci cand inculpatul declara ca recunoaste in totalitate faptele retinute in actul de sesizare a instantei si nu solicita administrarea de probe, cu exceptia inscrisurilor in circumstantiere pe care le poate administra la acest termen de judecata.

La termenul de judecata, instanta intreaba pe inculpat daca solicita ca judecata sa aiba loc in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, pe care le cunoaste si le insuseste, procedeaza la audierea acestuia si apoi acorda cuvantul procurorului si celorlalte parti. Instanta de judecata solutioneaza latura penala atunci cand, din probele administrate, rezulta ca faptele inculpatului sunt stabilite si sunt suficiente date cu privire la persoana sa pentru a permite stabilirea unei pedepse.

Daca pentru solutionarea actiunii civile se impune administrarea de probe in fata instantei, se va dispune disjungerea acesteia.

In caz de solutionare a cauzei prin aplicarea alin. 1, dispozitiile art. 334 si 340-344 se aplica in mod corespunzator.

Instanta va pronunta condamnarea inculpatului, care beneficiaza de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei inchisorii, si de reducerea cu o patrime a limitelor de pedeapsa prevazute de lege, in cazul pedepsei amenzii.

In caz de respingere a cererii, instanta continua judecarea cauzei potrivit procedurii de drept comun.

Succes.

Dar despre inlaturarea raspunderii penale ce se stie?
Politistul care instrumenteaza dosarul sustine ca faptul ca am platit pagubele, CEZ-ul nu m-a debransat de la retea nici macar un minut, se poate considera ca CEZ-ul se declara multumit si astfel se poate considera impacare iar raspunderea penala inlaturata. Este prevazuta in noul cod penal inlaturarea raspunderii penale prin impacare?
Si daca da pot beneficia de asa ceva?
Multumesc!
Este prevazuta impacarea, mai este posibil daca nu va impacati, ca procurorul sa renunte la urmarire penala, personal cred ca asta se va intampla.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat kathalinna kathalinna Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege adica este acuzat de furt calificat ,a recunoscut fapta ,:stunned::(( (vezi toată discuția)
dosar penal pentru refuz probe biologice insa nu ma pot prezenta la proces dragoscag dragoscag buna ziua.In octombrie anul trecut am fost oprit de un echipaj de politie,conducand baut ,avand 0,54,am refuzat recoltarea probelor biologice si mi s-a ... (vezi toată discuția)
A furat un laptop si a recunoscut fapta lu_cica lu_cica buna ziua..fratele meu a furat un laptop si 35 lei de la o sala de jocuri electronice..la doua zile sa dus la angajatul de acolo si ia restituit laptopul si ... (vezi toată discuția)