avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Imprumut de bani
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Imprumut de bani

Buna ziua.
Numele meu este Codruta, am 23 de ani si locuiesc in Bucuresti.
Anul trecut am cunoscut un barbat de etnie araba, venit in tara pentru studii la medicina. Am picat intr-o relatie bolnavicioasa, de unde lucrurile au degenerat destul de mult... de la rau.... in mai rau.
Spre finalul povestii, acesta a platit pentru o vacanta o valoare de 150 de euro, sub pretextul ca este o vacanta pentru noi ca sa ne relaxam. Dupa aceasta vacanta, eu urma sa ii inapoiez cei 150 de euro pe care i-a platit la acel timp.
Insa lucrurile au luat o intorsatura total radicala, dupa ce intr-o noapte, acesta m-a acuzat pe nedrept ca l-as fi inselat (el fiind o persoana foarte geloasa din fire) - In secunda doi totul parca a luat foc... a aruncat spre mine cu un pahar plin cu suc, si a continuat sa ma agreseze; mi-a izbit telefonul de perete distrugandu-l, si mi-a umflat buza dupa ce mi-a tras o palma.
In urma acestei experiente eu am ramas cu toti peretii manjiti, telefonul spart, si alte daune prin casa....
Pentru a reconditiona intreaga 'scena' , eu am platit mai mult decat 150 de euro.
Nu am fost la politie, deoarece nu am vrut sa ii stric inceputul de cariera in medicina.
In prezent (dupa aproximativ un an) acesta imi cere cei 150 de euro inapoi, spunand ca sunt o hoata, si ca l-am inselat - amenintandu-ma ca va merge la politie daca nu ii dau banii inapoi.

Ce este de facut in acest caz ?
Imi este frica sa nu inceapa cu acte de vandalism (am o masina in parcare) sau alte iesiri violente.
Ce poate face daca merge la politie ? Cum va judeca politia aceasta situatie ?

Nu este corect sa ii inapoiez niste bani, dupa ce acesta mi-a provocat daune atat materiale cat si morale mai mari decat datoria pe care inca sustine puternica ca o am de platit...
Cel mai recent răspuns: tudorsad , utilizator 03:04, 3 Martie 2015
Eu vă sfătuiesc să-l chemați la mediere.Deși, la prima vedere s-ar putea să pară imposibil ca el să dea curs invitației la mediere, nu aș elimina această șansă. În fina, nu este o problemă penală, ci una cu iz civil, și mult mai pretabilă procedurii de mediere.
Stai linistita nu este vorba despre nici o infractiune,singurul lucru la care ar trebui sa te gandesti este sa eviti genul acesta de prieten coleric si zgarcit pe deasupra.Daca te deranjeaza spune-i ca ai vorbit cu un avocat care te-a sfatuit sa-i formulezi o plangere penala si in acelasi timp sa faci si o sesizare la SRI pentru afiliere la o retea terorista.
Daca mai insista spuneti-i sa se duca la politie. Poate il invata organele abilitate ca atunci cand platesti o vacanta ca sa mergi cu iubita, si aceasta se desparte de tine fara sa iti achite jumatate din contravaloarea distractiei, nu se numeste nici hotie si nici inselatorie, ci doar mitoncanie din partea barbatului care ii pretinte bani fostei iubite.
Spune-i ca nu ii dai nici un ban inapoi si sa se duca la politie sa te reclame.

Daca nu o face si continua, ii poti face o reclamatie pentru hartuire.
De asemenea, poti proba cu martori atitudinea sa fata de tine si pericolul la care te supui.

In acest caz el va pierde "lupta" impotriva ta.

Si...un sfat...evita arabii! (nu instig la discriminare de nici un fel, dar ca nationalitate sunt firi destul de dificile)

Mult succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca o persoana ma hartuieste,urmareste? Nicoleta2504 Nicoleta2504 Buna ziua,am nevoie de un sfat in legatura cu ce ar trebui sa fac legat de o persoana de sex feminin care pot spune ca e obsedata, zi de zi de un an si ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa, ce pot face? Donel Donel Am nevoie de un sfat. Sunt student si am o restanta. Un coleg mi-a recomandat pe cineva ca ma poate ajuta sa trec restanta, adica sa dau niste bani si el va ... (vezi toată discuția)
Bani primiți în timpul relației, imposibil de restituit la finalul ei: ce poate face persoana care i-a primit dacă este amenințată și hărțuită? VeronicaRaisa VeronicaRaisa Buna seara,am o prietena ce este despartia de sotul ei care impreuna au un copil.Intre timp ea,a gasit pe altcineva.Aceasta persoana vazand ca prietena mea se ... (vezi toată discuția)