stelianaiv a scris:
.. in lista de rontujiri s-a strans o suma de aproximativ 1000 ron,
Intre documentele, formularele, inscrisurile folosite in contabilitatea nu am auzit sa existe unul intitulat oficial "lista de rotunjiri". Ce este aceasta lista?
Asa cum a explicat mai sus @elga50, rotunjirea sumei se poate face la incasare dar asta nu genereaza sume, fonduri la dispozitia asociatiei, fiind banii fiecarui proprietar, care plateste, sa zicem, fara virgul sau la intreg sau o suma mai mare ce poate aoperi mai multe luni, tot asa cum altul plateste doar partial... Toate aceste situatii sunt legale si nu au nici o legatura cu o factura, cu scaderea unei facturi...
Daca, insa administratorul, rotunjeste sumele atunci cand le repartizeaza pe lista de plata, rotunjiri facute doar "in sus" iar cand se face o verificare tip balanta, se constata ca asociatia a incasat o suma mai mare decat trebuia, asta nu mai este in regula deoarece s-au incarcat, s-au "umflat" cheltuielile in mod nejustificat, mai ales ca discutam de 1000 lei si nu de 2,25 lei.
Dar poate reveniti cu precizari sa intelegem ce inseamna acea suma.
Cat priveste trecerea pe cheltuieli a unei facturi, aceasta se realizeaza prin repartizarea acesteia pe cota indiviza, pe numar de persoane sau pe beneficiari, dupa caz siu nu se scaee direc din nici un fond indiferent cum s-ar numi el.