avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare dupa CCC

Buna ziua , imi poate spune cineva daca exista , stabilit prin lege , o perioada de timp, in care se face includerea pe ac grila de salarizare cu colegii cu ac vechime si incadrare profesionala pentru mamicile intoarese din CCC, pt ca potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Ideea este ca din aprilie 2014 si pana acum ac lucru nu s-a intamplat in cazul meu ( desi aveam ac drept din ziua 1 de reintoarecere) si as dori sa stiu cum imi pot recupera diferentele salariale si cel mai important cand sunt ei obligati sa faca ac lucru, pt ca altfel, lucrurile, vad tind sa fie tergiversate.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: antoniax , utilizator 12:03, 6 Martie 2015
Legea 202/2002, art.10 alin.8 , prevede ca la revenirea din CCC veti beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Alt termen nu este prevazut in legislatie. In acest sens, in termen de 3 ani de la data revenirii din CCC puteti promova actiunea in instanta.

Multumesc mult pt raspuns: au spus ca vor face ac lucru la urmatoarea crestere a salariului minim pe economie dar din ian si pana acum nu s-a intamplat ac lucru si din nou vreau sa intreb daca exista o perioada de timp stabilita prin lege care sa impuna operarea ac cresteri determinate de cresterea sal min pe economie.
Cand sunt ei obligati sa intocmeasca actele aditionale la cim care atesta ac lucru?
Art.17 C.mun.
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

....
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil IEG IEG Buna ziua, doresc sa stiu daca angajatorul poate obliga revenirea inainte de termen din concediul de crestere copil pe motiv de lipsa resurse ... (vezi toată discuția)
Refuz majorare brut allunittza allunittza Buna seara . Va rog sa-mi oferiți câteva lămuriri pentru situația întâmpinarea de mine. Sunt in concediu creștere copil. Perioada de 2 ani expiră în ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamelor amalkka amalkka buna ziua, In prezent sunt in concediu de crestere a copilului (2 ani). Din ianuarie probabil ca voi reveni la lucru. As dori sa stiu daca angajatorul are ... (vezi toată discuția)