avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca fara stirea mea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca fara stirea mea

Buna ziua,
Am si eu nevoie de un sfat in legatura cu problema mea. In data de 01.12.2006 am semnat un contract individual de munca cu firma la care lucrez si in prezent si astazi, m-am dus la ITM sa ma intersesz de situatia mea, avand unele banuieli ca nu mi se platesc taxele la stat, cand, am aflat altceva: contractul meu de munca incetase in data de 01.05.2008 si cartea de munca fusese ridicata undeva prin luna ianuarie 2009. Mentionez inca o data ca eu si in ziua de azi lucrez la aceeasi firma, nu am semnat nici o lichidare, in concluzie habar nu aveam ce s-a intamplat. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:24, 18 Iunie 2009
Strangeti-va toate dovezile care arata ca ati prestat activitate pana acum si faceti o reclamatie la ITM sesizand aceste aspecte pe care le-ati aflat.
Doar ITM va putea sa impuna angajatorului sa va refaca toate docuemntele pe un 1 in urma, adica state de plkata si palta contributiilor pentru stagiile la pensie, somaj, sanatate care v-au fost afectate.
Puteti deasemenea solicita refacerae acestora si in instanta.
Un astfel de angajator este un mare nesimtit (ca sa nu zic altfel)!
Faceti repede cum v-a sfatuit colega mea @grace_r! Amenintati pe angajator cu instanta de judecata ca aveti legea de partea dvs.!
Trebuie sa vedeti articolul din CM in baza caruia v-a incetat contractul de munca. Daca e demisie sau acordul partilor, acestea presupun o cerere din partea d-voastra. Daca nu ati facut asa ceva si apare la dosarul societatii de la ITM probabil este un fals.
Trebuie sa vedeti cine a semnat la ITM pentru ridicarea carnetului de munca si in ce calitate.
In ambele cazuri faceti plangere penala.
Faceti si o sesizare la ITM cu privire la faptul ca nu v-ati incetat activitatea la societate. In prealabil discutati cu administratorul societatii sa vedeti ce s-a intamplat.
Oricum, la baza incetarii CIM a stat un act....fie acordul partilor , fie demisie, fie decizie de concediere (unde trebuia sa primiti preaviz), etc......si trebuie sa existe si semnatura dumneavoastra pe acele acte .....contestati semnatura ca fiind un fals.
Pentru inceput solicitati ITM copie de pe actul care a stat la baza incetarii CIM si adunati probe cum ca in perioada mai 2008 si pana in prezent ati muncit in aceea firma.
Multumesc pentru sfaturi,
Tocmai ca eu nu stiam nimic de incetarea contractului, nu am semnat nimic, clar ca mi-a fost falsificata semnatura; lucrez fara intrerupere din 2006, nu am avut conflicte sau altceva, nici nu m-am asteptat la asa ceva. Intrebarea e cum pot eu sa le dovedec celor de la ITM ca am lucrat si lucrez in continuare la aceasta firma??

Alte discuții în legătură

Patronul m-a pus să semnez două foi în alb cu explicația că sunt pentru concediu, dar mi-a făcut lichidarea. avea voie să mă dea afară neanunțată? creti cristina creti cristina Am fost angajata intr-un magazin de haine (second). Pe contract aveam program de 6 ore, ( 09:30-15:30) salariu brut 1425, Dar, eu in loc de 6 ore, stateam 9 ... (vezi toată discuția)
Decizie de desfacere a contractului individual de munca camelllya camelllya Am primit de la fostul angajator decizia de desfacere a contractului de munca care a fost depusa la ITM in luna noiembrie 2010 : \"Avand in vedere cererea ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a cim in loc de semnatura scrie la cerere iulianmihu iulianmihu am primit astazi dupa lungi insistente pe mail decizia de incetare a cim, dar in loc de semnatura mea ca am luat la cunostinta scrie LA CECERE. ESTE CORECT? (vezi toată discuția)