Buna ziua! Sotul meu are un dosar de recuperare taxa auto care a fost introdus la Adm Finantelor Publice, iar acum a primit instiintarea pentru restituirea primei transe! Toate bune si frumoase, dar pe instiintare scrie ca restituirea se face intr-un numar de cont, cel al avocatului care a introdus dosarul, lucru de care noi nu aveam habar! Nu am putut face o cerere ptr restituirea banilor in mana, deoarece am aflat ca la dosar exisata o procura/imputernicire (semnata de sotul meu #-o, care intradevar s-a intalnit o data cu avocatul care i-a dat sa semneze o gramada de hartii, iar el a semnat fara sa le citeasca X-(), si nici avocatul n u i-a explicat defapt ce semneaza ) Intrebarea mea este daca putem cumva anula aceasta procura avand in vedere ca noi nu detinem nici o copie a ei, deci nu stim la ce notar a fost facuta, nr. de inregistrare...nimic!!! oare putem obtine o copie a acestei procurii de la dosarul depus la finante si altfel la un notar public sa facem o anulare, revocare??? tare mi-e frica ca o sa alergam dupa avocat sa ne recuperam banii de la el.....Va multumesc
Procura despre care faceti referire este intocmai Imputernicirea avocatului atasata contractului de asistenta si reprezentare juridica pe langa ANAF si instanta judecatoreasca a sotului d-voastra. Este posibil sa aveti o intelegere la prin care el isi incaseaza onorariu in cazul in care rezultatul este pozitiv si banii restituiti in contul fiduciar al avocatului. In aces caz el isi retine onorariul iar d-voastra veti primi restul din suma. Nu va faceti problema ca nu veti platita pentru ca el nu poate retine aceste sume, faceti-i o cerere directa. In cazul in care totusi refuza, adresati o plangere baroului din care face parte. Succes