avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

sunt insarcinata in 6 luni si nu vreau sa solicit nici crestere copil pana la un an nici pana la doi,vreau doar concediu de odihna pe anul 2015 in luna cand voi naste,angajatorul imi poate desface contractul in acea luna si care ar fi avantajele si dezavantajele mele,practic vreau sa ma intorc la servici dupa ce nasc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 3 Martie 2015
Art. 60.C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
.....
h) pe durata efectuarii concediului de odihna.


(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Potrivit dispozitiilor art. 60 alin. 1 lit. h din Codul muncii concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata efectuarii concediului de odihna.
Conform dispozitiilor art. 58 alin.1 din Codul muncii, concedierea reprezinta incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului.
Din coroborarea acestor dispozitii legale si din interpretarea logica a acestora, rezulta ca legiuitorul a interzis ca incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului sa aiba loc in perioada concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare conctract marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Poate inceta angajorul contractul de munca daca angajatul se afla in concediu de odihna ? (vezi toată discuția)
Itm vmarius30 vmarius30 Care sunt condițiile in care pot fi concediat de un angajator (ținând cont ca sunt in perioada de concediu ,iar eu nu mi-am depus demisia (vezi toată discuția)
Salariat in preaviz / cerere co gina2010 gina2010 Buna ziua, daca un salariat si-a facut cerere de co inainte de a lua la cunostinta de instiintarea de preaviz ( concediere individuala care nu tine de ... (vezi toată discuția)