avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare firma neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare firma neplatitoare de TVA

Buna ziua! Intentionez deschiderea unui SRL-D in saptamanile urmatoare (neplatitor de TVA) insa am o nelamurire legata de plata TVA-ului. Activitatea se va desfasura prin intermediul unui site de comert online. Am vorbit cu un furnizor din Olanda iar acesta mi-a transmis ca pretul pentru unul produs este 179E iar transportul 25E pentru fiecare. Intrebarea mea este, trebuie sa platesc TVA la furnizor daca sunt inscris ca neplatitor de TVA in Romania si nu depasesc plafonul de 10000E? A doua intrebare ar fi, cum imi calculez pretul final avand in vedere ca adaosul meu comercial ar fi de 300 de lei/unitate. Astept un raspuns multumesc!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:32, 6 Martie 2015
da, trebuie sa achitati TVA la funizor pentru toate achizitiile efectuate sub plafonul de 10.000 euro sau 34.000 lei (adica vreo 7.600 euro la cursul actual).
dupa depasirea plafonului aveti obligatia inregistrarii in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare si ulterior sa platiti TVA in romania pentru orice achizitie.

pretul final = 179 euro + 25 euro = 204 euro x 4,45 = 908 lei + 300 lei = 1.208 lei
Multumesc pentru raspuns! Ideea este ca producatorul mi-a zis ca are nevoie de numarul meu de TVA si ca nu exista nici un TVA ce trebuie sa-l suport eu. Nu mai inteleg nimic.
probabil furnizorul crede ca aveti cod valid de tva si vrea sa va factureze fara tva, livrare intracomunitara scutita in tara sa.
ideea e ca trebuie sa-i spuneti ca nu aveti acest cod de tva si sa va factureze cu tva.

chiar daca nu ati depasit plafonul pentru achizitii intracomunitare de 10.000 euro, prin optiune, va puteti inregistra in scopuri de tva pentru astfel de achizitii si sa va inscrieti in ROI.
astfel, nu veti mai plati tva furnizorului, ci statului roman, prin formularul 301.
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2015
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de catre o firma neplatitoare de tva ursulescu ursulescu cum se fac achizitiile intracomunitare de catre o firma neplatitoare de tva care doreste sa revanda aceste produse. MULTUMESC FRUMOS (vezi toată discuția)
Ce acte trebuiesc intocmite in cadrul intrep.individuala? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Buna ziua. Va rog sa ma indrumati, ce declaratii se depun in cazul in care infiintez o Intrep.individuala cu obiectul, ... vanzare de autoturisme aduse din ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc tva sau nu? nicusoronuta nicusoronuta buna ziua. am o mica firma neplatitoare de tva. eu achizitionez din germania produse de curatenie. ei de la finante mi au spus ca pana la 10 000 de euro nu ... (vezi toată discuția)