avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Matusa mea, din partea mamei, mi-a spus cu ceva timp in urma, ca neavand copii, va face un testament "reciproc" care o va proteja atat pe ea cat si pe sotul ei , in cazul decesului unuia.
Matusa mea a decedat, iar sotul ei, in varsta de 88 de ani, nu deschide subiectul mostenirii - pentru cand acesta nu va mai fi. Din partea lui sunt doi nepoti care la randul lor au copii. In partea matusii mele sunt doar eu.
Cum ar trebuie sa procedez ? Am dreptul dupa decesul unchiului, la o parte din mostenire? Faptul ca matusa mea a decedat inaintea lui, ma lipseste de a avea parte la mostenire?
Va multumesc pentru sfaturi, mai ales daca sunt "pe lege".
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 5 Martie 2015
Trebuia sa il deschideti dvs dupa moartea matusii si sa fi mers la notar, l-ar fi chemat si pe unchiul. Daca exista un testament prin care matusa ii lasa sotului averea sa, nu mosteniti nimic, a mostenit sotul, iar pe sot il mostenesc neamurile lui..
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. se mai poate face ceva după un an și 4 luni? jotwd jotwd In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii. Intrebarea mea este, mai ... (vezi toată discuția)
Soți fără copii, testament reciproc. care este soluția ca soțul supraviețuitor să aibă toate bunurile și să dispună de ele conform dorințelor din timpul vieții amândurora? Epuree Epuree Buna ziua, Unchiul sotului meu nu are copii, are 3 frati si o sora si matusa mea 3 surori. Ei vor sa faca un testament reciproc unul catre celalalt, dar ... (vezi toată discuția)
Ref. dreptul la mostenire AKM AKM Unchiul dupa mama nu are copii dar are 3 nepoti..Dupa moartea sotiei unchiului,acesta a facut succesiunea la notar incluzand la mostenire in actul de ... (vezi toată discuția)