avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... arendare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

arendare

Am mostenit acum peste 1 luna,de la parinte decedat, o bucata de pamant care este inscris intr-o Asociatie.Contractul de arendare expira in aprile,a.c.Arendasul mi-a solicitat o innoire pe 8 ani!Nu se poate pe o perioada NEDETERMINATA,sau doar pe 1 an,de ex?Cat priveste dreptul de preemptiune al arendasului,e obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:24, 5 Martie 2015
In general se arendeaza pe 5 ani, periaoda nedeterminata nu este recomandat, dreptul de preemptiune al arendasului este legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Consimtamant dat prin amprenta popescumariaioana popescumariaioana Buna ziua! Un fermier a incheiat un contract de arenda cu o doamna care nu stie sa scrie si sa citeasca. Aceasta si-a dat acordul asupra clauzelor dupa ce i-a ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda frasin frasin Am un contract de arenda, eu fiind arendatorul. Arendasul nu si-a indeplinit obligatiile din contract (nu a dat toata cantitatea de cereale prevazuta si nici ... (vezi toată discuția)