avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata impozit bunuri imobile aflata in indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata impozit bunuri imobile aflata in indiviziune

Buna ziua,

As dori sa stiu cum trebuie platit impozitul pentru bunuri imobile aflata in indiviziune. Este normal ca la primarie rolul sa fie tot pe numele defunctului si nu pe al fiecarui mostenitur aflat in indiviziune?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:49, 5 Martie 2015
cel mai sigur este ca veti primi o amenda de nedeclarare in termenul de 30zile, apoi se va face separarea de rol fiscal , daca impozitul a fost achitat vor face o compensare probabil daca vor sa recalculeze ceva retroactiv.
Discutati cu cineva din cadrul directiei de taxe si impozite si gasiti solutia cea mai buna.
IONICA VADUVA a scris:

cel mai sigur este ca veti primi o amenda de nedeclarare in termenul de 30zile, apoi se va face separarea de rol fiscal , daca impozitul a fost achitat vor face o compensare probabil daca vor sa recalculeze ceva retroactiv.
Discutati cu cineva din cadrul directiei de taxe si impozite si gasiti solutia cea mai buna.

Impozitul a fost achitat anual, fara intarziere.
am inteles ca a fost achitat , dar nedeclararea in termen de 30 zile se lasa cu amenda.
O cunostinta casatorita, care adobandit apartamentul in 1977, nu figura in rolul fiscal ,decat numele sotului era trecut, desi achizitia conform contractului era facuta de ambii, cand a mers sa faca separarea de rol fiscal unic, cei de la taxe si impozite au calculat impozit pe ultimii 5ani+penalizari(pt 50% din imobil) au luat plusul de la sot si au facut compensarea iar diferenta atrebuit sa o platesca, asta in conditiile in care an de an au platit impozit 100% pana la 31martie al fiecarui an sa beneficieze si de reducere, asa ca ....... nu stiu ce sa spun, din pacate difera de la o primarie la alta, desi legea e una.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
IONICA VADUVA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozite locale ela2008 ela2008 Am mers sa platesc imp. pe cladire la sectorul 1(nu am mai fost, pana acum s-a dus sotul) in calculator dupa CNP nu eram de gasit. M-a gasit dupa nume, si ... (vezi toată discuția)
Plata impozit teren agricol extravilan.penalitati macvio53 macvio53 Am fost instiintat de catre primarie ca am de platit o suma apreciabila reprezentand impozitul si penalitatile din 2007 pana in prezent pentru un titlu de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe terenuri nedeclarate bibibossu bibibossu Sunt mostenitorul legal al unor terenuri agricole si un teren de casa cu o casa cu 2 camere. Mostenirea a intervenit in in 1995 si a fost urmata de un proces ... (vezi toată discuția)