Buna ziua,
sint nelamurita in urmatoarea situatie. Am deschis o actiune de repunere in termenul de obtiune succesorala. La studierea dosarului am ramas socata cind am constatat ca la dosar era depusa o imputernicire avocatiala a unui avocat in numele unor persoane care nu sint parti in acest dosar, nu sint mostenitori, nu au cumparat nimic de la autorul meu. Acest avocat a substituit un alt avocat pentru a studia si a copia actele mele din dosar, inca inainte de primul termen de judecata. Nu numai atit am mai constatat ca la dosar sint depuse si inscrisuri, printre care o sentinta judecatoreasca prin care mi-a fost respinsa o actiune intr-un proces cu clientii acestui avocat, aceasta sentinta a fost pusa la dosar in defavoarea mea, fara a fi inregistrata sau sa detina o data din care sareiasa cind si de cine a fost depusa. Intii eram derutata vazind acesta sentinta fara inregistrare care se afla in dosar conform numerotarii filelor, inaintea comunicarii adresei prin care Instanta i-mi pune in vedere achitarea taxei judiciare de timbru, inaintea inaintea depunerii chitantei de taxa de timbru, inaintea citarii mele si a paratilor, iar apoi fiind numerotate imputernicirea si delegatia de substituire.
M-ar interesa sa aflu daca acesti avocati au procedat legal, iar daca nu ce lege au incalcat, si unde as putea sesiza aceste aspecte, intrucit cind am intrebat grefiera mi-a spus foarte agitata ca avocatii au voie sa studieze sa faca copii si sa depuna inscrisuri in dosare chiar, daca cauza inca nu s-a judecat si clientii lor nu sint parti in dosar, fapt de care ma indoiesc. Va multumesc.
Cand va judecati solicitati judecatorului sa nu tina cont de inscrisurile respective,avocatii pot studia doar dosarele in care reprezinta una din partile implicate sau in mod normal se depune o delegatie de studiu prin care av respectiv este imputernicit sa studieze/copieze actele aflate la dosar.Banuiesc ca situatia povestita de dvs a avut loc in provincie unde astfel de lucruri se mai intampla,avocati putini se cunosc cu grefierii etc.