avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara tanar care va realiza venituri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara tanar care va realiza venituri

buna ziua.
situatia este urmatoarea: tanarul care primeste pensie alimentara, stabilita de instanta, s-a angajat incepand cu 26.02.2015 si este in perioada de proba pentru 3 luni, urmand ca la sfarsitul acestei perioade sa i se spuna daca va ramane angajat sau nu. in aceasta situatie ce se-ntampla cu pensia alimentara, avand in vedere ca primeste un salariu echivalent cu dublul pensiei?
ideea este ca se doreste un tratament corect dpdv legal si normal fata de cel care achita pensia alimentara, dar si fata de tanarul care este inca student - anul 3 si care doreste sa faca si masterul in continuare, varsta lui fiind de 22 ani, in acest moment.
cum ar trebui sa se procedeze in aceasta situatie, dpdv legal?
multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:18, 5 Martie 2015
Cert e ca trebuie sa anunțați debitorul de schimbare, mai departe, rămâne la latitudinea lui dacă ii mai trimite sau nu.
Pt ca se întreține din munca, nu mai e în stare de nevoie ca legii și nu mai e în drept sa pretindă întreținere de la părinte.
Acuma...Contează și de ce venit vb, ca poate părintele ii da pensie o suta și copilul s-a angajat pe 200, part Time.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza legal plata pensiei alimentare? ibn ibn Din 1999, in urma divortului platesc fiicei mele pensia alimentara. Consider ca am procedat corect, chiar daca stilul este mai putin romanesc, pastrind relatii ... (vezi toată discuția)
Pina cind se plateste pensia de intretinera(pensia alimentara)? valeriamogos valeriamogos sotul meu are de platit pensie alimentara, conform instantei judecatoresti, pina la terminarea studiilor dar nu mai mult de virsta de 25 ani. Ce se intimpla ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara copil lucrand part time AndreiIonut221 AndreiIonut221 Buna ziua, vin catre dumneavoastra cu cateva nelamuri asupra unui caz de pensie alimentara. Am 21 de ani, student dar tot odata si angajat cu acte si carte ... (vezi toată discuția)