Buna ziua, doresc si eu o lamurire: dupa decesul socrului meu au ramas mostenitorii de drept respectiv soacra mea si copiii lor. Socrul meu a avut un autoturism si soacra mea doreste sa il vanda , in situatia in care nu s-a dezbatut succesiunea cum se poate instraina masina? si daca se poate dezbate succesiunea doar ptr. masina.
am cunoscut pe cineva care dupa decesul tatalui a facut succesiunea pt o masina sa o poata vinde si dupa ceva timp a completat masa succesorala cu restul bunurilor, vorbiti cu un notar.
Vanzarea unei mostenirii este valabila numai dupa deschiderea mostenirii.Nu poate fi facuta dezbaterea succesiunii numai ptr.autoturism,dezbaterea succesiunii trebuie facuta ptr.intreaga mostenire.
Rectificare: scuze, se poate face dezbaterea succesiunii si doar ptr.autoturism,ulterior, se va solicita un supliment certificat mostenitor ptr.bunurile care nu au fost cuprinse in certificatul de mostenitor initial.
Mostenire
morosa
buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune
zoltan_zoltan
Buna ziua,
daca singurii mostenitori ai defunctului meu socru sunt sotia lui si fiica lor, mai este nevoie sa se faca succesiunea intre ele in cazul in care ... (vezi toată discuția)