avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

In urma unor discutii in cadrul familiei mama a hotarat sa vanda apartamentul in care locuieste cu fica ei si cu ginerele.Apartamentul este cumparat de mama,pe numele ei in anul 1992 de la fostul ICRAL.Este nevoie de vreo anumita formalitate sau la vanzare fica si ginerele sunt obligati automat sa paraseasca locuinta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:38, 18 Iunie 2009
Toti locatarii vor trebui sa parareasca apartamentul la data stipulata in contract.
Da in momentul vinderii apartamentului catre o alta persona in functie de vointa partilor locuinta trebuie eliberata la o data dinainte stabilita.
Atat timp ce apartamentul este proprietatea mamei, daca aceasta doreste sa-l instraineze prin vanzare, fiica si ginerele nu au ce face si trebuie sa paraseasca aceea locuinta, fara ca in prealabil sa fie notificati in scris de acest lucru.
Ar trebui... asa ar fi normal... asta nu inseamna ca nu s-ar putea incapatana sa nu iasa de-acolo... creand probleme noului proprietar si, poate astfel, mamei...
Cum vanzatorul garanteaza cumparatorul atat pentru existenta imobilului, starea lui, dar si folosinta de la data transmiterii ei... sa nu aveti probleme in acest sens.
Purtati discutii ferme cu fiica si ginerele, incercati sa va asigurati ca au parasit locuinta inainte de transmiterea folosintei... sau faceti o evacuare... :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare-cumparare il_so il_so Mama este in proces de evacuare cu fica ei si cu ginerere si doreste sa faca act de vanzare-cumparare catre mine(fiul ei).Mentionez ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)
Evacuare il_so il_so Mama locuieste impreuna cu fica si ginerele in apartamentul mamei (proprietate personala numai a mamei).In urma unor neintelegeri serioase mama vrea sa ii ... (vezi toată discuția)
O amanare il_so il_so Mama este in proces de evacuare cu fiica ei si ginerele dar se pare ca e posibila o solutie de compromis(fica si ginerele sa cumpere un apartament mamei iar ... (vezi toată discuția)