avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1506 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariat care munceste sambata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariat care munceste sambata

Varianta 1 : Un salariat cu program de 8 ore de luni pana vineri, lucreaza si 2 sambete pe luna cate 4 ore/ sambata; sporuri salariale 2% spor pt lucrul peste program si 100 % spor ore suplimentare; orele de sambata sunt considerate ore suplimentare, platite cu spor de 100% si asa cum am precizat salariatului i se acorda si sporul de 2 %.
Intrebare: este corect asa? ce facem cu prevederea din codul muncii cu repausul saptamanal cu cele 2 zile consecutive?
Varianta 2: Un salariat cu program de 8 ore de luni pana vineri, lucreaza si 2 sambete pe luna cate 4 ore/ sambata; sporuri salariale 2% spor pt lucrul peste program si 100 % spor ore suplimentare; DAR.... orele de sambata sunt acordate ca si ore libere luni ( deci lunea salariatul nu va munci decat 4 ore din cele 8, 4 ore fiind acordate ca si ore libere in compensatie cu cele 4 ore lucrate sambata)
In aceasta situatie se acorda salariatului sporul de 2%, dar nu se mai acorda sporul de 100% pt orele lucrate sambata. E corect asa ?
Cel mai recent răspuns: iolanda76ada , utilizator 12:19, 20 Martie 2015
Munca in week-end nu este considerata munca suoplimentara.

Pentru munca desfasuta sambata , salariatul va beneficia cumulativ de:
- o zi libera in cursul saptamanii
- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca ori in reg.intern.
Va multumesc pt raspuns! inteleg ca tb acordate concomitent si spor la salariu pt wk, dar si zi libera... dar daca imi permiteti : sambata salariatul munceste 4 ore, nu 8 ore; e corect sa beneficieze de o zi lucratoare libera INTEGRAL? adica 8 ore?
In opinia mea, pentru 4 ore lucrate sambata ar trebui sa i se acorde liber tot 4 ore.
Multumesc pentru raspunsuri! aceeasi solutie o vad si eu ca fiind corecta! sper sa gandeasca la fel si domnii de la ITM, in cazul unui control....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru ore suplimentare steluta79 steluta79 Buna ziua, In firma mea, sunt 2 angajate, care lucreaza prin rotatie si sambata, cate 5 ore (o sambata - o salariata, a doua sambata - cealalta ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ContSters68274 ContSters68274 Pana anul acesta ,pentru orele suplimentare,aveam un spor de 100% din salariul de baza.Din acest an ,datorita unor dificultati financiare,ni s-a dat un act ... (vezi toată discuția)