buna ziua,in urma cu 5 ani am avut un accident de munca in urma caruia am ramas fara vedere definitiva la ochiul drept.cand am avut accidentul am fost operat de cateva ori la ochi pentru a imi scoate bucata de span pe care o aveam in ochi,dupa ce au scoso doctora mia zis ca pentru a putea vedea din nou cu acel ochi trbuie sa fac o operatie de schimb de cristalin si o sa fie totul bine,nu am avut bani necesari pentru a face acea interventie.anul trecut am fost sa ma consulte un oftamolog in Italia si acesta mia zis ca nu mai am nici o sansa sa mai vad cu acest ochi lucru care mia fost confirmat dupa aceea si de doctora care ma operat si mia zis ca o sa fie totul bine.intrebarea mea este daca pot da in judecata acest doctor pentru a cere daune?
Termenul de prescripţie extinctivă este intervalul de timp, stabilit de lege sau chiar de părţi, înăuntrul căruia trebuie exercitat dreptul la acţiune, sub sancţiunea stingerii dreptului material la acţiune.
Prin urmare, daca veti introduce acum o actiune in instanta pentru a solicita daune pentru un accident de acum 5 ani, actiunea dvs va fi respinsa ca fiind prescrisa (altfel spus, depusa tarziu).