avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizari concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizari concediu fara plata

buna seara! as dori, daca se poate, raspunsul la o intrebare. lucrez in invatamantul preuniversitar de stat (nivel liceal) din anul 2003, ca profesor titular, gradul I, obtinut in 2012. in anul scolar 2012-2013 (al zecelea an de invatamant) am solicitat concediu fara plata din motive personale. la intoarcere, in anul scolar 2013-2014, am fost incadrata cu o vechime de 6-10 ani, anul de concediu fara plata nefiind considerat vechime in invatamant (salariu grila 1421). anul scolar curent am trecut la grila de salarizare 10-14 ani vechime, cu un salariu grila de 1407, urmare a penalizarii cu 15% pentru faptul ca am intrerupt continuitatea. este normal ca salariul grila sa scada, astfel incat salarizarea sa fie mai mica pentru treapta 10-14 ani decat cea pentru 6-10 ani? inteleg sa nu pot beneficia de acel spor de stabilitate, dar este logic sa fiu penalizata pentru intrerupere? ceea ce se intampla mi se pare de domeniul absurdului, avand in vedere faptul ca mi-am reluat activitatea in invatamant si ca vechimea la catedra a crescut. secretara mi-a comunicat faptul ca trebuie sa astept inca 10 ani sa pot beneficia de sporul de stabilitate si, prin urmare, de cresterea salariului grila (probabil cu exceptia cazului cand voi trece la urmatoarea treapta de vechime). va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: andre22 , utilizator 20:34, 7 Martie 2015
Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
va multumesc frumos pentru raspuns! am inteles acest aspect. dar s-a ajuns la situatia hilara ca trecand la o alta treapta de vechime sa am salariul grila mai mic decat il aveam cand eram incadrata cu 6-10 ani vechime.
Probabil ca salariul brut realizat este mai mic, datorita neacordarii sporului de stabilitate.
intr-adevar, este mai mic. dar mi se parea normal sa fie macar la nivelul celui de la treapta de vechime 6-10 ani. neacordarea sporului de stabilitate, in mod logic, nu ar fi trebuit sa duca la o diminuare a salariului de incadrare ci, cel putin, la o stagnare sau la o usoara crestere, avand in vedere ca anul respectiv de concediu fara plata nu s-a calculat la vechimea efectiva in invatamant, asadar nu s-a platit, dar nivelul de vechime a crescut totusi, in anul urmator. astfel ca eu inteleg neacordarea acestui spor de stabilitate mai degraba ca o penalizare, decat ca o neacordare (care inseamna, pana la urma, o neluare in considerare). in fine, probabil ca asa este corect...
Aveti o decizie de stabilire a salariului?

Alte discuții în legătură

Calcularea vechimii in invatamant sandita75 sandita75 as vrea sa stiu cand trec la vechimea de peste 10 ani in invatamant. sunt angajata din 01 sept 1998 ca necalificat, cu contracte pe perioade determinate, dupa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate se ia in considerare la sporul de vechime in invatamant? peseby peseby Buna ziua, as avea si eu o intrebare:\\"Concediul de maternitate se ia in considerare pentru a intra in alta grila de vechime in invatamant?\\" Mentionez ... (vezi toată discuția)
Salarizare- încadrare zsofia3 zsofia3 Bună ziua! Sunt titulara în înv. din 1999. În anul șc. 2010-2011 mi s-a aprobat 1 an de concediu fără plată pentru nevoi personale. Aveam 11 ani ... (vezi toată discuția)