avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune morale in urma unui accident de circulatie.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune morale in urma unui accident de circulatie.

In septembrie 2012 fiul meu a suferit fost victima unui accident de circulatie . A fost 10 zile in coma de gradul II ,spitalizat in jur de 120 zile ,a suferit interventii chirurgicale pe creier. Si la ora actuala are in continuare probleme la mers ,probleme care necesita chineto-terapie.

In urma procesului pe fond s-a stabilit ca trebuie sa primeasca o anumita suma despagubiri morale .Ca si despagubiri materiale .pentru cheltuielile efectuate de noi (familia) nu au fost admise decit bonurile si chitantele .

Mai mentionez ca societatea de asigurari care a asigurat autoturismul implicat in accident (societate franceza- autoturismul inmatriculat in Franta) nu s-a interesat de loc de starea baiatului si de cheltuielile legate de spitalizarea lui .

La judecarea recursului (curtea de apel Alba Iulia) ,spre surprinderea noastra ,cuantumul despagubirilor a fost redus .
Imediat dupa pronuntarea sentintei societatea de asigurari a incercat sa ne determine sa semnam un act prin care afirmam ca nu mai avem nici un fel de pretentie .

Din nefericire ,avocatul nostru mai mult a incercat sa ne convinga ca asta e viata decit sa ne ofere solutii si consultanta.

Ca urmare am citeva intrebari:

1. Mai am vreo cale de atac ?(eventual deschiderea unui nou proces?)
2. Daca in sentinta finala spune : ...plata x x x Eu , societatea de asigurari poate face plata si in lei? (afirma ca au deschis un acreditiv in lei ,pe numele fiului meu)
3. Poate fi atacat procesul la CEDO? si daca da ,ce demersuri trebuiesc facute pentru asta si unde as putea obtine asistenta?




Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 21:38, 6 Mai 2016
buna ziua,
exista o decizie definitiva si irevocabile?
Da .
ati incasat compensatia?
La CEDO va puteti adresa in termen de 6 luni de la data hotararii definitive si irevocabile date de instanta de judecata din Romania prin completarea unui formular care se gaseste pe site-ul lor, disponibil si in limba romana. Trebuie sa dati datele de identificare, o descriere succinta a cauzei, articicolul din Conventia EDO care a fost incalcat si o copie dupa hotarare. Toate acestea trebuie trimise la sediul de la Strasbourg prin scrisoare cu confirmare de primire, prin posta. Acolo, un judecator va analiza cauza si se va pronunta asupra admisibilitatii in principiu. Pentru cererea inadmisibila in principiu nu mai poate exista nicio cale de atac. Orice cetatean dintr-un stat membru al Conventiei se poate adresa CEDO, deci implicit dvs. in calitate de cetatean roman. Atentie: CEDO nu reprezinta, insa, o cale extraordinara de atac fata de decizie, acolo va judecati practic cu statul roman si obtine o compensatie morala in raport cu statul roman. In cazul in care va fi gasita admisibila cererea, pentru ca - nu vreau sa va descurajez - dar majoritatea nu sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau statul romanin judecata la cedo alinc77 alinc77 Ma numesc Alin si sunt din Sibiu. Acum 3 ani familia mea a fost implicata intr-un accident de masina. Un sofer turc de tir ne-a lovit din spate in timp ce ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobiliara madalina_cata madalina_cata In cazul in care se pierde un dosar de revendicare in Romania si se vrea trimiterea dosarului la CEDO , exista posibilitatea de respingere a lui din cauza ... (vezi toată discuția)
Inainte de cedo, putem desfiinta in instanta nationala o hotarire irevocabila solutionata cu incalcarea dreptului la un proces echitabil ? – in tem. art.13 recursul efectiv eugen82 eugen82 Va solicit parerea cu privire la urmatoarea lipsa in c.pr.civ – contestatia in anulare (in opinia mea): Hotarire irevocabila, recursul respins si ... (vezi toată discuția)