avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lista de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lista de plata

La o analiza mai atenta a listei de plata am constatat ca suma fact. emise este egala cu suma incasarilor tuturor ap. de pe scara, mai putin suma de 25 lei suma repartizata spatiului comercial de la parter. La fel si in lunile anterioare. Am intrebat administratorul ce se intimpla cu sumele incasate de la spatiile comerciale lunar. Acesta a raspuns ca banii respectivi sunt depusi la fondul de reparatii. Este corect?
Cel mai recent răspuns: caragiu , utilizator 19:01, 9 Martie 2015
caragiu a scris:
La o analiza mai atenta a listei de plata am constatat ca suma fact. emise este egala cu suma incasarilor tuturor ap. de pe scara, mai putin suma de 25 lei suma repartizata spatiului comercial de la parter.

Asa cum s-a apreciat si mai sus, probabil ca analiza listei nu ati facut-o cu atentie. Pe lista de plata nu se afiseaza facturi emise, nu se afiseaza incasarile de la proprietari...
Presupun ca lista de plata, asa cum este legal, are coloane separate, pentru apa, caldura, salubritate, energie electrica, cheltuieli salariale, chirii, reparatii, penalizari.... Pe ce colana s-a repartizat acea suma de 25 lei pentru spatiul comercial?
quot] La fel si in lunile anterioare.
Adica luna de luna apare aceeasi suma?
Acesta a raspuns ca banii respectivi sunt depusi la fondul de reparatii. Este corect?

Da, este corect daca sunt alti bani, alta suma si nu repartizare din facturile asociatiei. Poate fi o chirie pentru firma ce functioneaza acolo, o plata suplimentara stabilita prin convenitia facuta cu asociatia... In aceste conditii este corect si legal ca suma sa mearga la reparatii.
Corect, insa d-lor nu vor sa-i incadreze in rubricile mentionate pe motiv ca nu au loc(suntem doar 12 ap.pe scara),ii trec in dreapta jos cu mentiunea "cheltuieli repartizate agentilor economici, cu sume care variaza de la 32, la 25 lei pe luna.
Daca suma este corect stabilita sau acceptata de ambele parti, e in regula. Noi avem mai multi agenti economici in asociatie si intocmim liste de plata pentru fiecare scara de bloc doar cu proprietarii de apartamente si separat alte liste cu agentii economici care sunt la parter si mezanin.
Dar avem incasari de la unii agenti economici, fara ca obligatia sa apara pe vreo lista de plata, doar in baza unor contracte. Facturam si apoi incasam banii prin casa ori prin banca fara ca acestia sa apara pe vreo lista. Apar doar in evidentele contabile, in registrul de casa ori in contul din banca.
@caragiu

Daca acele cheltuieli puse in seama spatiilor comerciale reprezinta consumuri din aceeasi categorie ca cea a proprietarilor de apartamente, trebuie facut loc pe lista acestor spatii, astfel incat totalul de rubrica sa inchida facturile repartizate pe acea rubrica.

Numai in cazul in care acele cheltuieli sunt din categoria "chirii" pot fi consemnate, la limita, aparte de tabelul principal si aceste sume intra in fondurile asociatiei, nu sunt calculate ca urmare a repartizarii unor consumuri sau cheltuieli comune.
Luam ultima luna ianuarie,total de plata 4361,58, valoare fact. radet 2669,91, apa nova 777,27, enel 17,22, cheltuieli comune salarii 875,82. Incalzire 2412,83, apa calda 588,63, apa rece 467,02. Cheltuieli rep. ag. ec. unul 29, celalalt 71.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia soldurilor elemente de activ si pasiv marida marida In situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv la rubrica ”Sume neachitate încă de membrii asociaţiei pentru cheltuielile aferente lunii ... (vezi toată discuția)
Balanta activ-pasiv asociatii proprietari pante pante Cu ceva timp in urma, radet a emis doua facturi pentru plata in aceeasi luna calendaristica, de ex. pentru decembrie si ianuarie. Acestea au fost prinse drept ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii Anca07 Anca07 Vara trecuta s-a efectuat o lucrare de reparatie la baza blocului. Din nr.total de apartamente ce aveau bani depusi la fondul de reparatii au existat 5 ... (vezi toată discuția)