avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema mostenire

Buna!
Am urmatoarea speta : X (decedat) a avut 3 fiice ( a, b, c), dupa moartea acestuia, fiica A impreuna cu sotul sau au locuit in casa aceasta fara ca B si C sa ridice vreo problema, deci nu s-a deschis procedura impartirii mostenirii. astfel A +S (sotul) dupa ce s-au mutat acolo au tras curent si au platit impozitul cativa zeci de ani. A+S au avut 4 copii, intre timp A si S au murit de curand iar una din fiicele lui X au luat documentul de proprietate si ma intreb ce ar putea face cu acel document ?? Ms anticipat de raspunsuri. Eu ma gandesc ca nu ar avea ce sa faca, copiii lui A si S putand invoca uzucapiunea dovedita prin platirea impozitului si contractul de furnizare a curentului electric, nu?
Cel mai recent răspuns: dkosmyn , utilizator 16:02, 8 Martie 2015
Daca exista document de proprietate nu mai putem vorbi de uzucapiune.
ca sa fie clar: titlul de proprietate este pe numele lui X, dupa moartea acestuia nu s-a operat nicio modificare a titularului dr. de proprietate asupra acelui imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune Dumitru Ioana Dumitru Ioana daca sotul meu a murit iar socrii mei a facut testament pe numele fetelor meleeu ce drepturi am,daca locuiesc in casa de 40 de ani,platesc impozite pot dovedi ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate anulat Doncean Doncean Speta: Teren intravilan si extravilan pe numele X care provine din mosteniri: A metri patrati teren extravilan de la parintii lui X in localitatea A; B metri ... (vezi toată discuția)
Cineva care a renuntat la mostenire se mai poate razgandi? hopeless1 hopeless1 buna ziua. __as dori sa aflu si eu cum si in ce conditii este acest lucru posibil. __sunt 3 frati (o fata si 2baieti). fata s-a casatorit acum 38 de ani si ... (vezi toată discuția)