avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... litigiu teren
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

litigiu teren

Sunt in proces cu un cetatean - litigiu teren. Cetateanul respectiv mai are si alte procese penale pentru diferite infractiuni, fiind un infractor notoriu....Intrebare 1- pot sa ma folosesc in procesul meu de faptul ca peroana este un infractor care sfideaza legea si mai are si alte procese???
Intrebarea 2 - persoana mentionata in prima intrebare a vandut terenul aflat in litigiu la o alta persoana. Acesta a intrat cu forta, a taiat lacatele si s-a instalat . Este legal?? Nu trebuia sa astepte sa se termine litigiu respectiv o hotarare judecatoreasca definitiva??
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 15:49, 18 Iunie 2009
Ce pot sa va spun apelati la un avocat ca sa va reprezinteinteresele cu profesionalism, intrucat speta este incurcata.
LEGE nr. 247 din 19 iulie 2005 (*actualizată*)
privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente
(actualizată până la data de 14 aprilie 2009*)
ART. 4
Cu excepţia litigiilor privind reconstituirea dreptului de proprietate privată şi legalitatea titlului de proprietate, conform legilor fondului funciar, existenta unui litigiu privitor la un teren cu sau fără construcţii nu împiedica înstrăinarea acestuia şi nici constituirea altor drepturi reale sau de creanţa, după caz.

Implicit, se pune problema daca litigiul de care vorbiti are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate si legalitatea titlului. Daca da, nu poate vinde. Daca nu, se poate instraina. Exista chiar firme care cumpara drepturi litigioase.

In privinta "cazierului" oponentului Dvs., in lipsa unei condamnari definitive cu identitate de obiect,litigiul se va desfasura respectand principiul prezumtiei de nevinovatie. Daca executa o pedeapsa privativa de libertate cu suspendarea executarii, aflandu-se in probatiune, sesizati serviciul de probatiune in raza caruia isi are domiciliul. Dar din ceea ce spuneti, intuiesc ca Dvs. sunteti intr-un proces civil cu dansul, caz in care "portetul moral" si cazierul partii nu are relevanta.

Este doar o parere... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune drepturi litigioase ContSters130441 ContSters130441 Buna ziua, Am cumparat o suprafata de teren de la o persoana care si-a cerut in instanta reconstituirea dreptului de proprietate. Este vorba de un contract ... (vezi toată discuția)
A si b( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act ... Mishu B Mishu B A si B( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act de proprietate din 1949, inainte de colectivizare, incepand din 1992 solicita reconstituirea de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)