avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz, retinere act identitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz, retinere act identitate

Buna ziua!Am si eu o intrebare cum trebuie sa procedez in situatia in care un politist dupa ce ma sanctionat contraventional nu mia mai returnat documentele de identitate mentionez ca am martor si am si filmat la ora actuala nu posed BULETIN ...Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: luisiulian , utilizator 09:09, 30 Martie 2015
Retinerea documentelor de identitate este posibila numai:
• dacă actul conţine modificări, adăugări sau menţiuni (altele decât cele prevăzute de lege). În acest caz, cartea de identitate poate fi reţinută de către poliţistul care a constatat acest lucru;
• dacă o persoană este reţinută, arestată preventiv sau execută pedeapsa închisorii. În acest caz, actul de identitate este păstrat de către administraţia aresturilor ori a penitenciarelor (până la punerea în libertate a titularului);
• dacă o persoană este internată în instituţii de reeducare şi de protecţie socială. În acest caz, actul de identitate este păstrat de către administraţia acestor instituţii pe durata internării titularului.

Altfel, reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Faceti o sesizare in acest sens.
Buna ziua!Multumesc mult pt raspuns va rog mult daca nu deranjez unde pot sa sesizez?Multumesc anticipat.
Buna ziua! Pe data de 10-03- 2015 am depus la parchet plingere penala pentru abuz in serviciu si pina la aceasta data nu am primit nici un raspuns va rog mult daca poate cineva sa ma ajute mentionez ca nici la aceasta data nu detin documente ce pot sa fac cui sa ma adresez ....MULTUMESC ANTICIPAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimarea Marian_R Marian_R as dori indrumare spre articole de lege asupra cui sunt obligat sa ma legitimez si cui nu? (agent de politie, politist comunitar, jandarm, controlor ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca lise lise Buna ziua.De la firma la care am lucrat am solicitat un ajutor financiar din care am returnat jumate din ei.Acum lucrez la alta firma si mia ceruc cartea de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat kathalinna kathalinna Daca persoana e in stare de detentie, nu i se aplica noua lege adica este acuzat de furt calificat ,a recunoscut fapta ,:stunned::(( (vezi toată discuția)