avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de inchiriere- impozit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de inchiriere- impozit

Buna ziua. Impreuna cu familia tatalui meu am inchiriat- unei persoane juridice -un spatiu comercial, primit ca mostenire.Contractul este pe o perioada de 1 an, din 1 iulie 2014-1 iulie2015. Chiriasul a deschis un magazin in respectivul spatiu. Contractul prevede rezilierea, in cazul neplatii chiriei pe o perioada de o luna. L-a cerintele chiriasului am convenit sa plateasca 25% din chirie in fiecare saptamana, pentru ca suntem 4 proprietari si a spus ca-i este mai usor sa plateasca parte din chirie -saptamanal, decat sa dea toata suma la sfarsitul lunii( cum se prevede in contract).Doar ca din luna noiembrie a inceput sa ramana dator. A platit noiembrie la sfarsitul lui decembrie, decembrie la inceputul lui februarie, iar ianuarie a platit acum, in 9 martie.Noi trebuie sa platim transa a treia din impozitul pe profit in luna martie, desi am primit chiria numai pe ianuarie. I-am solicitat proprietarului plata integrala a lunilor februarie si martie pana la sfarsitul lunii martie, in caz contrar, trecandu-se la rezilierea contractului pe motivul intarzierilor repetate de la plata chiriei. Ce documente trebuie sa incheiem cu acesta pentru reziliere? Ce documente trebuie sa ducem la Fisc, pentru a nu mai plati impozit pe ultimul trimestru, respectiv aprilie-iunie 2015? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 17:51, 9 Martie 2015
Daca in contract ati stipulat ca rezilierea pentru neplata se poate face unilateral, atunci ii comunicati doar actul prin care reziliati contractul. Acesta e documentul pe care trebuie sa-l comunicati ANAF pentru a nu plati perioada mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Retinere de bunuri dianaanton dianaanton Buna ziua. Sunt angajata a unei societati care a inchiriat un spatiu de la 1 ianuarie 2009. In contract apare o camera, hol si baie. Doar ca in luna martie ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere - obligatii nerespectate de chirias, evacuare clahomastreet clahomastreet detin o garsoniera primita donatie de la bunica mea cu uzufruct viager pentru parintii mei eu fiind proprietara garsonierei bunica nu mai este in viata doar ... (vezi toată discuția)