avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legalitate act
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legalitate act

O hotarare a asociatului unic a unei societati prin care se desface un contract de mandat al administratorului, in hotarare fiind invocat ca temei al desfacerii contractul de mandat, legea societatiilor comerciale etc. insa nu si sentinta care a declansat acesta masura..........hotararea e ilegal adoptata, fiind vizata de jurist?
Cu alte cuvinte daca intr-o hotarare nu s-a invocat un temei legal, dar el exista, acea hotarare este legala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: maritza80 , utilizator 12:13, 10 Martie 2015
Inteleg ca,in hotararea de desfacere a contractului de mandat este invocat ca temei legal legea societatilor comerciale,dar,nu a fost invocata sentinta care a declansat situatia.Hotararea de desfacere a contractului de mandat este legala.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire administrator la un srl, asociat unic fiind consiliul local, oug 109/2011? otilia13 otilia13 Forma juridica a societatii este societate comerciala cu raspundere limitata cu asociat unic Consiliul Local Municipal, detinator al tuturor partilor ... (vezi toată discuția)
Tipul de contract incheiat de catre administratorul unui srl Bill Bill Salut! Intrebare: Va rog sa ma lamuriti daca administratorul unei societati comerciale cu raspundere limitata mai poate ramane angajat al acesteia cu contract ... (vezi toată discuția)
Sa fie oare clauza abuziva in contract? otilia13 otilia13 Buna ziua! Este vorba de un contract de mandat al administratorului unei firme, la care consiliul local este asociat unic, deci cu capital integral de ... (vezi toată discuția)