avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prin contractul de vanzare-cumparare preiau datoriile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prin contractul de vanzare-cumparare preiau datoriile vechiului proprietar?

Buna,

Intentionez sa-mi cumpar un apartament prin programul Prima Casa iar azi m-am intalnit cu proprietarul pentru a-mi da actele casei (pentru a le depune la banca).
Pe langa faptul ca nu mi-a dat documentele solicitate si anume copie Carte Funciara si copie Extras carte funciara ci doar o copie a actului prin care el a dobandit casa si cadastru ( are datorii foarte mari la Primarie si nu le-a putut obtine) mi-a spus ca are nevoie de un avans de 3000 Euro si nu 1500 asa cum legea prevede ,reprezentand5% din valoarea imobilului (suma negociata a fost de 30000Euro) motivand ca are nevoie de acesti bani pentru a achita datoriile aferente imobilului.
Am fost de acord cu acest avans(pana la urma acesti bani se scad din valoarea sumei imprumutate astfel voi fi nevoita sa imprumut doar 27000 Euro) insa dupa ce mi-am dat acordul m-a informat ca mai are 10000 Ron datorii la apa (in apartament nu locuieste nimini de 2010 iar proprietarul pretinde ca a informat compania care furnizeaza apa printr-o declaratie autentificata de catre un notar ca in locuita respectiva nu locuieste nimeni-din cate inteleg erau taxati la nr de persoane care locuiau in apartament).
Sunt putin ingrijorata si as vrea sa stiu daca in cazul in care proprietarul nu isi plateste datoriile si imi vinde mie apartamentul , eu voi fi obligata sa platesc acesta datorie (m-am interesat si stiu ca la notar se solicita o adeverinta de la asociatia de locatari care sa ateste ca nu exista datorii pentru imobilul respectiv dar culmea acest bloc nu are o asociatie a locatarilor).?
Complicata treaba!!!
:sorry:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:42, 10 Martie 2015
Daca exista sume cu titlu de restanta in evidenta asociatiei de proprietari,in temeiul disp KL nr 230/2007 art 50 si 51,aceasta are dreptul sa desfasoare demersuri in instanta pentru recuperare,sa instituie privilegiul imobiliar la OCPI
Verificati atent extrasul de carte funciara pentru a vedea daca apartamentul detine notate somatii de plata daca este liber de sarcini
Daca asociatia de proprietari nu a instituit privilegiul imobiliar ,inseamna ca imobilul este liber de sarcini si ca debitele nu va sunt opozabile
Pentru a indeparta situatiile neplacute ar trebui sa desfasurati demersuri sa va informati temeinic despre toate debitele vanzatorului,sa clarificati cu acesta modalitatea de stingere acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante de la un apartament care se afla in executare juecatoreasca florip florip un locatar al asociatiei de prioprietari (pers.juridica) garanteaza (gireaza) cu apartamentul, un credit bancar pentru a alta persoana fizica in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executari silite imobile ContSters275324 ContSters275324 Am cumparat un apartament de la executare silita de la o banca. Fostul proprietar are datorii mari la intretinere, trebuie sa le preiau eu? Asa ceva nu scria ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar asociatie de proprietari annutza0 annutza0 Buna seara! Asociatia de proprietari doreste inscrierea privilegiului imobiliar in cartea funciara a restantierilor. Din pacate nu se cunoaste numarul de ... (vezi toată discuția)