avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina trecuta pe mine fara acte. Cum scap de ea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina trecuta pe mine fara acte. Cum scap de ea?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema in legatura cu o masina pe baza unui contract de vanzare-cumparare . Am cumparat de la bunica mea cu contract de vanzare-cumparare toata averea sa ,pe care o detinea in urma decesului sotului ei. Decedatul,adica bunicul, a avut o masina pe numele lui care,dupa deces,nu sa trecut pe bunica,deci si in ziua de astazi masina este in acte pe numele lui. cand am mers la primarie sa fac trecerea de pe numele bunicii pe mine sa trecut automat si masina care de fapt nu era pe numele dansei . In momentul de fata eu platesc impozit pentru ea,desi masina in acte este pe bunicul meu iar la primarie este trecuta pe mine. Specific ca in contractul de vanzare-cumparare nu este trecuta masina doar celelalte bunuri . eu incerc sa o radiez avand actele si numerele ei de inmatriculare, insa nu pot deoarece masina nu e pe numele meu,ci pe numele decedatului, dar la primarie ma obliga sa ii platesc eu impozitul . Intrebarea mea este daca cei de la primarie au facut aceasta trecere legal,desi eu nu am cumparat masina si nici in contract nu exista,ci doar m-au incarcat pe mine cu ea,si cum pot dovedi acest lucru ca sa ma pot scapa de aceasta masina care exista doar in acte deoarece a fost data la dezmembrari in trecut,fara nici un act de la ei care sa poata dovedii ca a fost dezmembrata. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 09:20, 11 Martie 2015
La primarie exista o greseala (intentionata sau nu ramane de vazut). Bunul nu putea fi declarat in lipsa unui titlu de proprietate (contract v-c) iar bunica nu putea vinde daca nu facea succesiunea dupa bunicul pentru ca bunurile nu erau (in totalitate) proprietatea ei.

Rezolvarea problemei: se merge la notariat si se da o declaratie pe proprie raspundere ca autovehiculul a fost scos din uz, iar cu declariatia respectiva autentificata mergeti la primarie si cereti scoaterea de pe rol.
Succesiunea a fost facuta,toate bunurile au fost trecute pe numele bunicii mai putin masina . Va rog sa imi raspundeti:as avea posibilitatea sa recuperez banii platiti la primarie pe impozitul masinii ,deoarece eu il platesc de cativa ani de cand sa facut contractul? va multumesc
cand se face inscrierea in Rolul Fiscal a unui bun dobandit se completeaza o declaratie si se depund documente de provenienta atasate , solicitati celor de la primarie(avand declaratia dv in mana) sa va arate cum au facut aceasta inscriere in Rulul dv. daca nu a-ti declarat cum ca a-ti dobandit-o????
Succesiunea nu a fost facuta pentru masina. Poate a fost facuta pentru celelalte bunuri din masa succesorala. Se poate merge in instanta pe o actiune in pretentii fundamentata pe plata nedatorata dar mai intai trebuie indeplinita procedura prealabila la organul fiscal. Adica cereti inapoierea banilor de la primarie si abia apoi mergeti in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Departajare impozit teren la primarie adrian73 adrian73 Am cumparat o casa( de fapt, casa bunicii sotie, acum 3 ani), prin contract de vanzare cumparare cu intretinere lor, cat traiesc. Bunicul sotiei a decedat si ... (vezi toată discuția)
Nu pot scoate fiscalul b2k390 b2k390 Buna ziua. In anul 2019 bunicul meu, mi-a facut o procura de vanzare pt doua masini, iar in anul 2020 el a decedat. Nu am reusit sa vand masinile, iar cand am ... (vezi toată discuția)