avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la notar sau proces la judecatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la notar sau proces la judecatorie?

Bună ziua. Problema mea constă în felul următor: tatăl meu are o soră şi ambii părinţi decedaţi. Tatăl meu a decis că nu are nevoie de vreo parte din casa părintească. Sora vrea să vândă casa, dar pentru a nu plăti taxa de succesiune, doreşte să-l dea în judecată pe tatăl meu, pe motiv că nu a avut grijă de părinţi, nu s-a ocupat de înmormântare, etc. (deşi nu este adevărat). Din câte observ, tata este de acord cu varianta aceasta, însă eu i+am spus să se gândească bine. Din acest motiv, vă întreb, ce implică un astfel de proces, ce cheltuieli, ce poate risca tatăl meu, riscă să plătească cheltuieli de judecată, îi trebuie avocat? Prin metoda aceasta se poate evita taxa de succesiune şi poate dobândi sora tatălui meu drept de proprietate, şi astfel să vândă casa? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:34, 12 Martie 2015
Se poate rezolva problema in ambele feluri caci din acest motiv le am expus pe ambele.Insa declaratiile, dupa parerea mea, vor exprima neechivoc faptul ca tatal userului nu are nicio pretentie la succesiunile parintilor si vor indeparta tocmai un eventual proces. Ca si costuri ,doua declaratii nu sunt foarte costisitoare, in plus le poate suporta chiar matusa userului avand in vedere ca dumneaei va beneficia de drepturile ce decurg din mostenire dupa ambii parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli privind succesiunea jean59 jean59 Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)
Succesiune corana corana Buna ziua, Tatal meu a murit in urma cu un an. Fiind plecat din tara nu m-am ocupat de succesiune. In schimb mama si cei doi frati vitregi sustin ca este ... (vezi toată discuția)
Drept civil - mosteniri apeiron2 apeiron2 Rog sa ma lamureasca cineva cu privire la o mostenire. Sunt singura care a acceptat mostenirea prin declaratie notariala in termen. Mai sunt mostenitori de ... (vezi toată discuția)