avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plasament familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plasament familial

Buna ziua, sunt divortat si am 3 copii care locuiesc la familia mamei lor. Din motive personale, nu tin legatura cu copiii, le trimit pensie alimentara de cand am divortat. De curand tatal fostei sotii care are imputernicire de la ea, aceasta neimplicandu-se in cresterea lor, m-a contactat pentru a-mi cere acordul de a-i lua in plasament familial. Nu sunt de acord, mi s-a spus ca pot fi dat in judecata si atunci imi voi pierde drepturile asupra lor. Vreau sa stiu in ce conditii poate face familia ei acest lucru si daca este legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:25, 11 Martie 2015
mama nu se implica in cresterea lor ziceti dvs, dvs va imp[licati ? Nu
cineva trebuie sa se implice, daca vor bunicii , dvs de ce va opuneti ?
Nu va pierdeti drepturile.
cautati intai sa aflati ce vor si de ce.

Lucrul acesta ei il vor pentru bani, si NU pentru altceva. Am citit Drepturile copilului, nu am gasit nimic legat de intrebarea mea. Am fost sunat de o anume asistenta maternala, spunand ca trebuie sa -i trimit actele pentru plasament familial urgent, in caz contrar voi fi actionat in judecata. Nu inteleg pe ce motiv. Iar in cresterea copiilor nu m-am putut implica dupa divort, acestia locuind in Falticeni, eu in Constanta, si neavand o relatie buna cu bunicii si mama lor. pensia alimentara am platit-o intotdeauna la timp. Mentionez ca de la divort si pana in ziua de azi ei au locuit cu la bunici, mama lor fiind din cand in cand cu ei
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
alexdin, utilizator
Asteptati sa fiti actionat in instanta si va veti apara cu aceasta ocazie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasament la bunica minaroda minaroda Referitor la un copil cu tatal decedat si mama ; divortata de sot, adica de tatal copilului inainte de decesul acestuia, Acest copil a fost si este crescut de ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra minorului aflat in plasament ydu_17 ydu_17 In urma cu aproximativ patru luni m-am despartit de concubinul meu dupa o relatie de 3 ani. Avem impreuna un copil de 2 ani dar acesta nu este recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)