avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Decedat in Portugalia, neanuntate rudele si ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Decedat in Portugalia, neanuntate rudele si nerepatriat desi a fost identificat de coleg

Am fost sa vizitez o cunostinta si am ascultat urmatoarea problema: fiul doamnei lucra in Portugalia.a anuntat pe 14 mai 2011 ca in cateva zile pleaca spre tara.Insa trece mai, iunie, iulie, august si nimic.Nu il mai gaseal la telefon, nu mai stiau nimic de el.In septembrie au anuntat Politia Ro, de disparitie.Apoi au primit un raspuns halucinant dpdv al meu, si anume ca Politia Lisabona a fost informata despre existenta unui cadavru, in data de 18.05.2011, care a fost identificat cu persoana cautata.Li s-a mai trasnmis ca fiul lor locuise in ultimele 8 luni de viata cu un anumit A.S., care a si identificat cadavrul.Apoi datorita faptului ca nu a avut rude in Portugalia a fost transportat la IML Lisabona, si fiindca nu l-a revendicat nimeni, in data de 20.10.2011 a fost inmormantat in cimintirul Benfica.
Familia nu intelege de ce, in cele 5 luni nu au fost informati de deces, mai ales ca a fost identificat in momentul gasirii.Ce se mai poate face pentru a fi adus in tara?Ca vor sa ii aprinda crestineste o lumanare la mormant...cum se cuvine.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 19:50, 15 Martie 2015
Autoritatile portugheze, ca de altfel oricare autoritati din orice stat al UE avea obligatia sa instiinteze oficiul consular/serviciul diplomatic al tarii al carei cetatean este defunctul.
Va sfatuiesc sa va adresati in acest sens Ambasadei Portugaliei din Bucuresti (Str. Paris 55, Sector 1, 011815 Bucuresti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din strainatate vanzare imobil NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Doresc sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit prin programul ''Prima casa''. Vanzatorul imobilului a incheiat in ... (vezi toată discuția)
Perle ,bijuterii , marcutii in mass-media romaneasca Radu Gabrian Radu Gabrian De mult timp in mass-media romaneasca si-au facut aparitia \"personaje\" care scriu sau \"emit\" pe anumite posturi de televiziune , unele cu acoperire ... (vezi toată discuția)
Articole interesante Iulian MANEA Iulian MANEA Am observat ca nu este deschisa nici o discutie pe aceasta tema, asa ca am facut-o eu. Astazi mi s-a parut interesant articolul scris in Dilema veche de ... (vezi toată discuția)