avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare contract vanzare cumparare teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare contract vanzare cumparare teren intravilan

Buna ziua,

Mai pe scurt, doresc sa achizitionez un teren intravilan intr-o cumuna rurala , teren care a fost achizitionat de catre o societate comerciala.

Ce acte ar trebuie sa solicit astfel incat sa ma asigur ca nu vor fi probleme pe viitor.Nu stiu exact procedura de vanzare de catre o societate.

Sunt de ajuns doar actele verificate de catre notar?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:21, 11 Martie 2015
In general, notarul verifica legalitatea actului deci si capacitatea partilor de a vinde si cumpara, verifica daca imobilul are sarcini in CF, daca are taxele si impozitele plătite, daca este arendat sau nu in cazul ca este intravilan agricol.
Societatea trebuie sa prezinte certificat constatator de la Registrul Comertului din care sa reiasă ca starea este in funcțiune, societatea este reprezentata de administrator care in baza. Hotărârii Adunării Generale a Actionarilor va putea vinde terenul , daca societatea nu este reprezentata de administrator, va fi reprezentata de un mandatar -terț prin procura specială . Prețul va fi plătit in lei căci o societate de pe teritoriul României nu poate face plăti in Romania decât in lei. Se poate cere si un. Raport de expertiza asupra imobilului așa cum el este trecut in contabilitatea societății.
De asemenea notarul verifica in Arhivele notariale actele de dobândire ale vânzătorului, daca acesta a achiziționat imobilul tot prin notariat.
Insa toate acestea le știe si un notar si le va verifica căci va autentifica actul.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2015
ContSters338589, utilizator
Ok,

Stiu ca terenul este intabulat si a fost cumparat de la un proprietare care a impartit o suprafata mai mare de teren pe parcele , iar firma a cumparat terenul in 2009 iar acum doreste sa il vanda.

Nu pun la indoiala profesionalitate unui notar, doar daca mai sunt si alte documente care ar fi indicat sa le solicit de la firma (daca este in litigiu,are datorii la stat,exista posibilitate ca un partener sa conteste actul etc) astfel incat sa nu fiu surprins cu tot felul de probleme.
Am inteles ca la acesta firma sunt 3 parteneri (Administratori)

Dar nici notarul sa nu fie obligat sa le solicite. Si ce documente ar trebuie sa am eu in urma aceste cumparari .

Multumesc pentru raspuns si interes.

Daca citeati cu atenție mesajul anterior v am spus actele necesare ale societății. Orice datorie ar avea societate si daca este grevat bunul se vede in extrasul. CF si in fiscal, ambele obligatorii pt vanzare.
In urma acestei proceduri notariale Dvs veti avea contractul de vanzare cumparare care este actul Dvs de proprietate si intabularea in CF a terenului pe numele Dvs, ca urmare a înscrierii contractului de vanzare cumparare in C f a imobilului. Iar Dvs veti avea obligatia sa schimbati rolul fiscal in 30 de zile de autentificarea contractului, altfel veti plăti amenda.
Multumesc pentru raspuns,

La ce autoritate ar trebuie sa ma adreses pentru a schimba rolul fiscal? Multumesc.
Administratia Financiara sau Consiliul Local .

Alte discuții în legătură

Acte cumparare teren GabriellaS GabriellaS Buna seara! Urmeaza sa cumpar un teren intravilan, pe care doresc sa construeisc o hala; Imi puteti spune va rog : ce acte trebuie sa solicit& primesc de la ... (vezi toată discuția)
Semnare contract vanzare cumparare cu mandatar marius021 marius021 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este detinut de patru persoane, reprezentate printr-o alta persoana, care este desemnata ca ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)