avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare contract vanzare cumparare teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare contract vanzare cumparare teren intravilan

Buna ziua,

Mai pe scurt, doresc sa achizitionez un teren intravilan intr-o cumuna rurala , teren care a fost achizitionat de catre o societate comerciala.

Ce acte ar trebuie sa solicit astfel incat sa ma asigur ca nu vor fi probleme pe viitor.Nu stiu exact procedura de vanzare de catre o societate.

Sunt de ajuns doar actele verificate de catre notar?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:21, 11 Martie 2015
Problemele suplimentare necesita acte suplimentare, corect, insa nu avem cum sa le ghicim aici, caci potentialele probleme reies din actele primare asa cum le-a aratat Joha. Notar sau avocat, consilier juridic, tot nu putem anticipa ce probleme reies din primele acte ca sa va spunem ce acte sa solicitati ulterior.
De exemplu, depinde daca exista procuri, ce procuri, daca societatea are o expertiza, daca a mai primit oferte, care e obiectul ei de activitate, ce drepturi au administratorii (desi, parteneri intr-un SRL nu sunt administratorii, ci asociatii, asa incat nu stiu cat de corecte am aceste informatii), modul de instrainare, ce zice in Actul constitutiv sau Statutul societatii poate influienta ce acte mai sunt necesare pentru vanzare...
Dar astea sunt particularitati si, fara sa vedem actele, nu avem cum sa le stim...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cumparare teren GabriellaS GabriellaS Buna seara! Urmeaza sa cumpar un teren intravilan, pe care doresc sa construeisc o hala; Imi puteti spune va rog : ce acte trebuie sa solicit& primesc de la ... (vezi toată discuția)
Semnare contract vanzare cumparare cu mandatar marius021 marius021 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un apartament. Apartamentul este detinut de patru persoane, reprezentate printr-o alta persoana, care este desemnata ca ... (vezi toată discuția)
Riscuri / nelamuriri /pasi de urmat achizitie imobil maral maral Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un apartament si as avea nevoie de cateva sfaturi/lamuriri. Apartamentul este mostenit de 3 frati si de catre mama ... (vezi toată discuția)