avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei de proprietari poate face ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei de proprietari poate face incasari de numerar fara sa taie chitanta, daca este angajat casier?

Presedintele a incasat c/val cartele acces (interfon) pe baza de tabel, fara sa taie chitante de incasare a banilor. Avea acest drept? Avem angajat casier. Acest lucru s-a intamplat in luna noiembrie 2014. Pana in prezent nu am primit chitanta pentru banii achitati. Nici un locatar nu a primit? Oare ce s-a intamplat cu acesti bani incasati? Nu cred ca s-a facut chitanta colectiva pentru a introduce suma in casieria asociatiei. Abia in luna februarie 2015 firma furnizoare de cartele de acces intocmeste factura fiscala. Unde a fost evidentiata aceata factura in registrul de casa si cum a fost platita? V arog sa ma sfatuiti daca este cazul sa ma adresez politiei. Credeti ca poate fi o fapta penala? Cum sa o formuzez? Va multumesc pentru sprijin.#-o:frantic:
Teoretic este foarte buna metoda si va felicit si eu pentru masura luata.
Practic este mai greu.
Suma investita se recupereaza foarte greu. Eu cheltui o anumita suma astazi, peste o luna vine un proprietar si solicita doua cartele, nu le achita, il trec in lista de cheltuieli, apare pe LP cheltuiala celor doua cartele si astep sa vina cetateanul sa-si achite comanda. Asteptarea poate sa fie mai lunga sau mai scurta, adica 1-2-3-4... luni - ceea ce nu este in regula.
Daca la alte asociatii treaba merge mai repede, inseamna ca aveti parte de oameni f. civilizati. La mine nu prea este cazul, adica avem oameni obisnuiti, astfel incat procedam asa cum am scris mai sus - nemaivorbind ca noi suntem o asociatie cu 19 scari - deci 19 coduri, 19 pungi cu cartele...
Domnule Adam Grecu , daca aveti cartele din acelea rotunde cu cip , acelea pot fi facute sa functioneze pe mai multe interfoane (in cazul ca aveti la fel la toate cele 19 scari) . Eu am o cartela care functioneaza la 20-30 blocuri diferite , se poate proceda astfel , se introduce o cartela in memoria tuturor interfoanelor , apoi acea cartela se cloneaza la producator de cate ori este nevoie . Sper sa va usureze de munca cu cele 19 pungi de cartele :D
De acord ca dureaza, desi de cele mai multe ori se achita pe loc la solicitare, dar faptul ca se ruleaza permanent nu creeaza un blocaj. Depinde de la caz la caz, de la asociatie la asociatie, dar am mai spuso si in trecut ca atunci cand lucrezi cu acte nu te doare capul. Si da exista "n" metode de a gestiona accesul si tehnologii din ce in ce mai avansate: interfoane care functioneaza cu cod si nu cu token/ cartele/ cip. De exemplu accesul auto se face la noi cu un modul specializat gsm (nici nu a fost scump ... cca 1000 lei ... care permite inregistrarea a 1000 de numere de telefon de acces si costul pentru utilizator este 0), astfel ca sunt din ce in ce mai putini care au nevoie de telecomenzi.
Solutii sunt, tehnologii cu caru', sa vrea omu, sa suporte costul, sa se faca transparent si cu acte.
Mytro a scris:

....daca aveti cartele din acelea rotunde cu cip , acelea pot fi facute sa functioneze pe mai multe interfoane (in cazul ca aveti la fel la toate cele 19 scari) .

Multumesc pentru info. Faza este ca la blocurile noastre avem trei tipuri de interfoane - adica din generatii diferite. O sa mai treaca un timp pana le vom "alinia" pe toate - daca va fi posibil.
Oricum, ideea era ca trebuie sa lucram cu documente si cea mai buna metoda este crearea unui fond, adica cu banii inainte, dar parca vad ca si acolo vor fi discutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a emis chitante false SVSN SVSN Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la doua probleme de natura juridica: 1. Acum cativa ani, din cauza unor neintelegeri intre cele doua scari ale blocului ... (vezi toată discuția)
Mod de lucru presedinte Zenoval Zenoval As dori un raspuns ferm la un anumit mod de a-si indeplini atributiile, ale unui presedinte de asociatie de proprietari.Atribuie contracte unor firme de ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator marius_cerbu marius_cerbu Buna ziua, In decursul a trei luni de zile am platit sume in avans la intretinere, iar acum administratorul nu recunoaste acest lucru.Am cerut tabelele de ... (vezi toată discuția)