avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista alternative legale la somajul tehnic ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista alternative legale la somajul tehnic ?

Pentru o firma cu 7 angajati ce doreste sa aplice somajul tehnic - exista si alte alternative care sa ajute angajatorul sa-si revina , oprind activitatea fizica a firmei ? Doresc sa stiu si daca somajul tehnic se aplica tuturor angajatilor in grup , sau se aplica chiar si izolat pentru un numar mai redus de angajati ; ca restul grupului sa ramana in lucru - exemplu , din 7 ; 4 in somaj tehnic si 3 in lucru - se poate asa ceva? Dar important este sa stiu daca angajatorul aflat in dificultate are alte alternative la somajul tehnic , astfel incat sa aiba cheltuieli cat mai reduse . Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 11 Martie 2015
Trimiterea salariatilor in "somaj tehnic" se poate face si pentru o parte din salariati.

O alternativa ar fi reducerea cheltuieilor cu salarizarea , in conditiile in care acest lucru este psoibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic 2014 florip florip Daca societatea are dificultati economice poate societatea sa trimita angajatii in concediu fara plata? Se mai poate beneficia de facilitatile somajului ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu DorelG DorelG Sotul meu s-a angajat de 2 luni si jumatate la o firma in Romania ca sofer pe tir. Trebuia sa primeasca salariul pe o luna si jumatate insa a primit numai o ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul in care societatea doreste sa inchida activitatea 3 saptamani, are dreptul de a obliga salariatii de a intra in concediu fara plata?pt ca ... (vezi toată discuția)