avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara, pt copil sau pt mama?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara, pt copil sau pt mama?

Locuiesc in Irlanda de 7 ani, si trimit pensie baiatului meu de 12 ani in Romania de 200 euro pe luna, anul acesta va petrece vacanta de doua luni cu mine. Intrebarea este: in aceasta perioada sunt obligat sa-i platesc pensie mamei ? care si asa este plecata pe vas de croaziera sa lucreze, si nu v-a fi in tara, pretinzandu-mi sa platesc pesia mamei ei cat ea e plecata, este normal asa ceva? sau este legal?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 08:17, 19 Iunie 2009
Pensia de intretinere este un drept al copilului si nu al mamei. Obligatia de intretinere fata de copilul minor subzista si in situatia in care copilul va pleca in strainatate.
Nu este legal sa-i platiti pensia de intretinere bunicii copilului ...
Se suspenda pensia de intretinere minor pe perioada celor 2 luni cat acesta este cu dv.Pensia intretinere minor este un drept al minorului.Daca mama nu se ocupa de acesta, dv. aveti drept de reincredintare minor spre crestere si educare,prin actiune in Instanta,potrivit legii minorul trebuie sa stea(locuiasca) cu parintii sai!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor norocel_bab norocel_bab intr-un divort cu minor,copilul a fost incredintat mamei in prima instanta (minorul avind 15 ani) acesta ne fiind intrebat in mod concret cu cine vrea sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vasilache-florinache vasilache-florinache Sunt tata, iar in urma divortului am obtinut custodia copiilor, o fata si un baiat. Acum, fata, la varsta de 15 ani si jumatate a ales sa mearga sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Dupa divort, de la parinti ea se muta tot la fostul tanet tanet prietenul meu actual cu care am un bebelus, a fost casatorit 10 ani, are un copil de 10 ani; divortul a durat aprox un an in care s-au tot amanat infatisarile ... (vezi toată discuția)