avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Instructiuni privind activitatea de arhivă la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Instructiuni privind activitatea de arhivă la creatorii şi deţinătorii de documente


Cu privire la INSTRUCŢIUNILE privind activitatea de arhivă la creatorii şi deţinătorii de documente, aprobate de conducerea Arhivelor Naţionale prin Ordinul de zi nr. 217 din 23 mai 1996, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: nu imi este foarte clar daca registrele de numere de intrare si iesire pot fi intocmite si in format digital, intr-un excel, sau este obligatoriu sa existe fizic la sediu firmei, intr-un caiet organizat in acest sens, ori in registre specializate.

Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 17:01, 11 Martie 2015
Vă referiţi la registrul de intrare-ieşire pentru înregistrarea documentelor, cunoscut îndeobşte drept registrul de intrare-ieşire corespondenţă.
Pentru un secretariat obişnuit este suficient un registru de intrare-ieşire completat la toate rubricile cerute de INSTRUCŢIUNI...1996. Registrul de intrare-ieşire poate fi ţinut şi în format digital/ electronic, dar este obligatoriu să-l ţineţi în format clasic pe suport hârtie.
Nu se acceptă doar format electronic, chiar dacă realizaţi listarea înregistrărilor la sfârşitul anului (sau alt interval) şi constituiţi un volum.
Pentru registraturi, regulile de înregistrare a documentelor intrate, ieşite sau create pentru uz intern permit înregistrarea în mai multe registre pe sistemul INTRARE sau IEŞIRE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi ludeea ludeea Este obligatoriu registrul de intrari /iesiri la o unitate ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Registru intrare-iesire alexciuta alexciuta Salut. Imi deschid un ONG si am vazut ca am nevoie si de un registru de intrare-iesire. Mai exact, ce trebuie sa cuprinda acest registru? De asemenea, o ... (vezi toată discuția)
Registrul unic !!!buna ziua! va deranjez in legatura cu niste precizari privind ... gac. gac. buna ziua! va deranjez in legatura cu niste precizari privind activitatea de secretariat si inregistrarea documentelor. ma intereseaza in principal ... (vezi toată discuția)