avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

In decembrie am facut parte dintr-o comisie de inventariere si acum s-a constatat ca unui aspirator ii lipseste furtunul.In listele de inventariere nu scrie nimic de furtun, scrie doar de aspirator.

patroana vrea ca prejudiciul sa fie platit de membrii comisiei,

este legal acest lucru fara acordul meu sau fara o hotarare judecatoareasca,
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:57, 11 Martie 2015
Patroana sa faca plangere la politie pentru furt daca vrea despagubiri.
multumesc
Nu vă grăbiți să-i mulțumiți, v-ați grăbit odată la inventar, trebuie să învățați din fiecare experiență.

Ceea ce nu vi s-a spus, probabil pentru că domnul student nu a studiat încă dreptul muncii, este că
CODUL MUNCII
Art. 254. - (1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.
(2) Salariaţii nu răspund de pagubele provocate de forţa majoră sau de alte cauze neprevăzute care nu puteau fi înlăturate şi nici de pagubele care se încadrează în riscul normal al serviciului.
(3) În situaţia în care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.
(4) Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor, conform alin. (3), nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Art. 255. - (1) Când paguba a fost produsă de mai mulţi salariaţi, cuantumul răspunderii fiecăruia se stabileşte în raport cu măsura în care a contribuit la producerea ei.
(2) Dacă măsura în care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinată, răspunderea fiecăruia se stabileşte proporţional cu salariul său net de la data constatării pagubei şi, atunci când este cazul, şi în funcţie de timpul efectiv lucrat de la ultimul său inventar.


Art. 257. - (1) Suma stabilită pentru acoperirea daunelor se reţine în rate lunare din drepturile salariale care se cuvin persoanei în cauză din partea angajatorului la care este încadrată în muncă.
(2) Ratele nu pot fi mai mari de o treime din salariul lunar net, fără a putea depăşi împreună cu celelalte reţineri pe care le-ar avea cel în cauză jumătate din salariul respectiv.
Art. 258. - (1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea membrilor comisiei de inventariere filipl filipl buna ziua as dori sa pun o intrebare : In 2011 am facut parte dintr-o comisie de inventar la o scoala ,inventar realizat si incheiat. In acelasi an scoala ... (vezi toată discuția)
Inventariere patrimoniu - urgent, va rog ! ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, Am vazut ca subiectul inventarierii a fost gresit (cred) dechis la \"Am nevoie de contabil\". Imi permit sa postez si aici intreabarile ... (vezi toată discuția)
Inventariere ContSters50658 ContSters50658 buna! Ajutati-ma cu formulare pentru inventariere.( salbatecu_neagu@yahoo.com) Multumesc mult! (vezi toată discuția)