avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament prin intermediar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament prin intermediar

Buna ziua.
Vreau sa cumpar o garsoniera numai ca proprietarul nu mai locuieste in Romania dar a lasat o procura unei cunostinte de-a lui prin care am inteles de la aceasta cunostinta ca il imputerniceste sa faca aceasta vanzare dupa care ii va trimite banii proprietarului.
Am primit copii de pe toate actele pe care le are persoana imputernicita, le-am aratat notarului iar acesta a spus ca totul pare in regula. Acum se face certificatul energetic.
Totusi, as vrea sa va intreb daca exista un risc in cazul acestei tranzactii, avand in vedere ca proprietarul nu va fi prezent. Ar trebui sa am o atentie mai mare la anumite acte?
Sunt cam speriat, stiu. Dar e vorba de relativ multi bani...
Va multumesc!
Nici eu nu vad nicio problema, eventual sa vorbiti la telefon cu vanzatorul si sa ii virati acestuia direct banii in cont.
Verificati procura, daca nu are contractul sau mare parte din clauzele esentiale acolo, atunci aveti un risc, e drept.
Pentru viramentul banilor insa, va aparati din contractul de cumparare de asta, nu e atat de relevanta procura pentru detaliul asta. Dar pretul, predarea, starea, raspunderea de vicii etc... ar trebui sa fie in procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul prima casa - vanzare cumparare. sebibv sebibv Buna ziua, Am si eu o intrebare. Vreaus a achizitionez un imobil de la niste prieteni, plecati in Canada. Ei nu se vor mai intoarce, nici macar pentru ... (vezi toată discuția)
Proprietarul de la care vreau sa cumpar un apartament are poprire pe conturi racuvasi racuvasi Am ajuns in fata notarului cu vanzatorul unui apartament. Vanzatorul afirma ca are poprire pe conturi bancare si sechestru pe un alt apartament, Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)