avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie apartament cumparat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie apartament cumparat

Am cumparat un apartament cu contract de vanzare cumparare cu rest de plata, cu termen de habitatie 1 luna si timp de asteptare pentru restul de bani inca o luna dupa termenul de habitatie. Daca vanzatorii (sot si sotie) nu se prezinta pentru incasarea restului de plata pot intra in posesia apartamentului (in apartament) la termenul prevazut in contract? Ce cai trebuie sa urmez legal pentru a finaliza tranzactia? Multumesc!
Esential este ca dvs ca si cumparator de buna credinta sa aveti achitata integral suma convenita
Daca vanzatorii (sot si sotie) nu se prezinta pentru incasarea restului de plata

daca aveti interesul real de achitare diferenta c/v apartamnet aveti posibilitatea sa faceti dovada platii fie deschizand cont,fie depunand diferenta de bani prin mandat postal cu confirmare primire
Dupa decaderea termenului ,daca dvs ati achitat integral suma convenita si daca vanzatorul refuza eliberarea spatiului,initial il notificati oficial ,cu obligatia punerii la dispozitie a spatiului,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii prin intermediul autoritatilor in drept
Puteti apela si la mediator
Daca vanzatorul staruie sa nu elibereze spatiul,aveti dreptul sa il actionati in pentru evacuare
Notificati-i despre cum urmeaza sa platiti, in ce data si care e mkodalitatea (transfer in cont etc.) urmand ca, dupa data stabilita pentru predarea posesiei, sa le solicitati daune pentru lipsa de folosinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa gianaiona gianaiona exista posibilitatea unei medieri inainte de un proces pt a intra posesia boxei ce o am pe acte , dar care vanzatorul nu vrea sa mi-o cedeze? unde as gasi un ... (vezi toată discuția)
Buna seara , am o situate nu tocmai placuta. am cumparat o casa ... TrixiBea TrixiBea Buna seara , am o situate nu tocmai placuta. Am cumparat o casa cu iubitul meu, pe care anul trecut la.m vandut unei persoane neseriose . Doar ca casa am ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc! la cine trebuie sa fac o sesizare? - taxa incasata degeaba de dezvoltator ContSters432486 ContSters432486 Salut. De ceva vreme m-am mutat intr-un ansamblu rezidential, vecinii s-au organizat si facem demersuri pentru infintarea Asociatiei de proprietari. La ... (vezi toată discuția)