In cazul unei discutii care tinde spre santaj dar "victima" nu il ia ca atare ci doar ca o discutie normala, autoritatile se pot sesiza din oficiu si sa sustina in locul victimei ca a fost amenintata si santajata? Ea nedepunand nicio plangere. Deci ca idee, conteaza reactia persoanei in caz de amenintare sau santaj? Multumesc!
Dar in cazul in care "victima" nu s-a simtit deloc amenintata sau santajata si a actionat pentru ca asa dorea iar modul de exprimare din care ar rezulta ca e o amenintare sau santaj este unu obisnuit intre cei doi pentru ca a mesajele adresate au fost facute la nervi?
Nu conteaza defapt felul in care ca si victima privesc lucrurile ca nefiind nimic amenintator sau a fi vorba de santaj?
Este greu de spus, depinde și de speță. Sunt cazuri de șantaj la nivel înalt, ușor de identificat de către organele de urmărie penală, iar în acele cazuri , despre care pot afla din presă de exemplu, sau ca urmare a unui denunț, se pot autosesiza. Dacă vorbim despre un șantaj între două persoane oarecare, despre care știu doar ele, este greu ca organele de urmărire penală să afle, atunci când victima șantajului nu depune plângere penală.
Dar daca prin absurd s-ar autosesiza, asa-zisa "victima" nuneste intrebata eventual daca s-a simtit amenintata ori santajata, adica sa ia discutia ca atare?
Santaj
iulia198090
Buna ziua,
Am si eu o rugaminte catre specialisti.
Voi incerca sa explic situatia cat mai bine pentru a putea fi inteleasa.
O persoana apeleaza la ... (vezi toată discuția)
Santajul
ContSters253672
Buna seara,
am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj.
1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)