In cazul unei discutii care tinde spre santaj dar "victima" nu il ia ca atare ci doar ca o discutie normala, autoritatile se pot sesiza din oficiu si sa sustina in locul victimei ca a fost amenintata si santajata? Ea nedepunand nicio plangere. Deci ca idee, conteaza reactia persoanei in caz de amenintare sau santaj? Multumesc!
Ma refer ca daca prin absurd s-ar sesiza autoritatile cu privire la asa ceva care e doar intre doua persoane si nu stie nimeni altcineva iar "victima" nu depunde plangere, atunci autoritatile nu ar intrebao si pe ea daca chiar s-a simtit amenintata ori santajata? Pentru ca in mod evident daca nu a depus plangere a ramas doar intre ei si nu a luat in serios amenintarea ori santajul.
Fiind dat faptul că șantajul este considerat a fi o infracțiune cu un grad de pericol social ridicat, legiuitorul a apreciat că organele de urmărire penală se pot și ele autosesiza.Așa fiind, trageți dvs. concluzia.Sigur că, dacă suspectul/ inculpatul va fi trimis în judecată, privind individualizarea pedepsei,există o serie de circumstanțe ce pot fi rețijnute, și astfel se poate ajunge, la o adică la o pedespsă sau, dimpotrivă, la neaplicarea unei pedepse sau la amânarea aplicării unei pedepse, insituții reglementate de Codul de procedură penală aplicabile în funcție de speță.
Sigur că poate să conteze și ceea ce declară victima .
Santaj
iulia198090
Buna ziua,
Am si eu o rugaminte catre specialisti.
Voi incerca sa explic situatia cat mai bine pentru a putea fi inteleasa.
O persoana apeleaza la ... (vezi toată discuția)
Santajul
ContSters253672
Buna seara,
am cateva curiozitati pentru ca intalnesc versiuni diferite in ceea ce priveste infractiunea de santaj.
1. Raspunderea penala in cazul ... (vezi toată discuția)