avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri proprii si comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri proprii si comune

Buna ziua. In decembrie 2008 am dat avans pentru un apartament si din aprilie2009 este pe numele meu (jumatate platit cu cash, jumatate credit bancar). In 2010 m-am casatorit si platesc ratele din salariul meu, la fel si cheltuielile. Daca refinantez creditul acum si sotul va fi codebitor ca asa e legea, apartamentul devine bun comun sau ramane propriu?
Bunul e propriu si ramane propriu, la credit sotul va fi debitor asa ca va putea dovedi ca are un drept de creanta contribuind la plata ratelor.
Caracterul de bun propriu al bunului nu se schimba dat fiind faptul ca dvs ati devenit proprietara in momentul achizitionarii lui, moment care se situeaza inaintea incheierii casatoriei.

Pentru cuantumul ratelor platite impreuna de soti in timpul casatoriei sotul neproprietar va avea un drept de creanta teoretic in raport cu contributia sa efectiva la plata ratelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare credit ipotecar in timpul casatoriei dacmoto dacmoto Buna ziua, In dec 2006 am luat un apartament prin credit ipotecar( am platit avans 30000E( 20% cum a cerut banca), si mai am 70000 E de achitat). In 2008 ... (vezi toată discuția)
Dupa divort/contracte de credit allexia007 allexia007 Speta: 1...Sotul detine un imobil dobandit cu titlu cumparare ca bun propriu inainte de casatorie - imobilul ipotecat/banii proveniti din credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
In caz de divort, eu cu ce ma aleg? ContSters111085 ContSters111085 Sotul meu a cumparat inainte de casatorie un apartament cu 3 camere printrun credit \"achizitie imobil\", valoarea apartamentului 24.000 euro, din care 5.500 ... (vezi toată discuția)