avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nelamuriri despre preavizul de incetare a muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nelamuriri despre preavizul de incetare a muncii

Sotul meu a incercat sa isi dea demisia de curand de la locul de munca. Reactia angajatorului a fost cu totul si cu totul surprinzatoare: s-a lasat cu amenintari, injurii si tot tacamul.
Intr-un final si-a depus demisia, aceasta fiindu-i acceptata doar cu preaviz de 20 de zile. Intrebarea mea este; Poate sotul sa nu respecte perioada de preaviz?Si daca nu repecta preavizul care pot fi repercursiunile?Ce drepturi are in aceasta perioada?.Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2015
aiurela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 12 Martie 2015
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz cry_mitroi cry_mitroi se poate ca din momentul in care imi prezint demisia sa nu mai continui sa merg la servici? Ce mi se poate intampla dpdv legal daca fac acest lucru si cum ... (vezi toată discuția)
Demisie din invatamant Iulia1976 Iulia1976 Am lucrat in invatamant 20 de ani. Am solicitat concediu fara plata pentru un an ( 2015-2016). Nu mai doresc reintoarcerea la catedra. Nu mai locuiesc in tara ... (vezi toată discuția)
Preaviz Laurentiu-Mihai Laurentiu-Mihai Buna ziua! Ce se intampla daca nu respect perioada de preaviz? Multumesc (vezi toată discuția)