avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchiriere apartament luat cu prima casa - refuz banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchiriere apartament luat cu prima casa - refuz banca

Buna ziua,
Sotul meu a achizitioat un apartament prin programul prima casa in anul 2010. In anul 2013 a trecut sediul social al firmei in acest apartament prin contract de inchirierea cu suma. In 2014 din cauza unei situatii financiare prepare acest contract a fost modificat in contract de comodat cu title gratuit. Situatia s-a redresat si acum vrea sa revina la contractul de inchiriere insa cand a fost la banca pentru a lua acordul , banca a refuzat sub pretextul ca daca rata nu se plateste ei ce or sa faca or sa alerge dupa chirias? Explicatie totalneplauzibila mai ales ca asociatul unic al firmei si contractantul creditului sunt una si aceeasi persoana. De asemene la precedentul contract de inchiriere banca si-a dat acceptul iar acum spune ca noile contracte nu mai permit, iar aici nu inteleg de ce banca aplica conditiile noilor contracte / programe prima casa fara notificari care sa justifice modificarile adusa vechilor contracte.Mentionez ca in tot acest timp ratele au fost platite la timp fara nici macar o zi de intarziere.
Va rog sa-mi spuneti daca au aparut modificari in contractele prima casa si daca exists cadru legislativ care sà permite inchirierea,
Va multumesc si apreciez raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: S.C. ORIEDA CONT EXPERT S.R.L. , Contabil 23:14, 12 Martie 2015
Fiecare banca aplica diferit. Exista banci care interzic inchirierea sunt care nu. Trebuie sa cititi contractul. Daca l-ati semnat inseamna ca ati fost de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"prima casa" - sediu pfa maria192010 maria192010 Am cumparat un apartament cu programul \"Prima Casa 2009\". Intentionez sa devin PFA cu sediul social pe adresa apartamentului cumparat prin acest program. ... (vezi toată discuția)
Factura Iael Iael As vrea sa intreb daca emiterea facturii (in activitatea de prestari servicii ) catre beneficiar -persoana fizica si semnarea acesteia de catre client ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil - credit prima casa ricosmin ricosmin Buna ziua, As dori sa va adresez o intrebare privind inchirierea unui imobil achizitionat prin programul Prima Casa. Am citit majoritatea intrebarilor ... (vezi toată discuția)